Vijesti

Gospić pomaže!

Prošli tjedan Gospić je pokazao kako timski rad čini čuda. Od ponedjeljka do nedjelje marljive ruke volontera Crvenog križa sortirale su u različite kutije: hranu, higijenske potrepštine, odjeću, obuću, igračke…  Svaki dan od jutra pa do večernjih sati u prostorijama KIC-a skupljala se pomoć za poplavljena područja. Građani su svoje donacije neumorno donosili od 08:00-19:00 sati, kako je i bilo propisano vrijeme primanja donacija. Gospićani su pokazali kako su složni kad je riječ o dobroj volji, solidarnosti i humanitarnim akcijama. Volontere je  posjetio i gradonačelnik Petar Krmpotić, te ih počastio sokom i keksima. Pomoć za Slavoniju prikupljala je i 9. Gardijska Brigada, a vrijedno su volontirali i srednjoškolci Gimnazije Gospić.

Na trgu Stjepana Radića pomoć je prikupljala organizacija “Guardians” pod vodstvom mladih humanitaraca Velimira Štimca i Tonija Marasa, prikupljenu pomoć proslijedili su Crvenom križu.

Velimir Štimac: „Dragi moj prijatelji i sugrađani, dragi Guardiansi, prikupljanje za pomoć Slavoniji je gotovo kod nas, zadnja dva auta stvari upravo su odvezena. Hvala rukometašima, muzeju Lika, curama iz Kozma, curama iz HPB-a, zumbicama, itd,itd.. Hvala svim građanima koji su sudjelovali s nama, Gospić ima ogromno srce, to je pokazao po tko zna koji put. HVALA ! – napisao je Velimir i istaknuo kako se osjeća ponosno.“ 21. svibnja u 13:10

Akcija prikupljanja također se održavala u Perušiću i OŠ Dr. Franjo Tuđman, Lički Osik.

Sva prikupljena sredstva usmjerena su prema Slavoniji prema kojoj se u nedjelju uputila i grupa interventnog tima Crvenog Križa. Pomogli smo i još uvijek pomažemo, drži se Slavonijo, Lika je uz tebe.

Tekst napisala: Mia Stilinović


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close