Ličko-senjska županija

Gospić: Podignuta optužnica protiv 52-godišnjaka koji je otrovao vuka, lisicu i zaštićenog surog orla

PRIJETI MU ZATVOR

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, nakon provedenih izvida i dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina 52-godišnjaka zbog počinjenja dva kaznena djela uništavanja zaštićenih dijelova prirode i dva kaznena djela protuzakonitog lova i ribolova, javlja KAportal.

Okrivljenog 52-godišnjaka se optužnicom tereti da je u dva navrata tijekom siječnja 2020. godine na području Gračaca, s ciljem umanjenja broja životinja koje napadaju njegova goveda uporabio otrovni mamac za lov divljih životinja i prouzročio smrt divlje životinje lisice i strogo zaštićenih jedinki vuka i surog orla.

Sredinom siječnja na predjelu Mazina pronađene su dvije lešine teladi, pored kojih je pronađen jedan uginuli vuk i jedna lisica, a za koje je utvrđeno da su otrovane, dok je početkom veljače je na području Mazina pronađena uginula krava pored koje se nalazio uginuli suri orao, za kojeg je također nakon provedenog vještačenja utvrđeno da je uginuo uslijed trovanja. U oba slučaja radilo se o namjernom trovanju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close