LokalnaPolitikaIzdvojeno

Gospić, Otočac i Novalja bez gradonačelnika, Ličko-senjska bez župana u prvom krugu

LOKALNI IZBORI U LICI

Nakon što su obrađena gotovo sva biračka mjesta, neslužbeni rezultati objavljeni su na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.


Kako nijedan od pet kandidata za župana nije osvojio više od 50% glasova, u drugi krug lokalnih izbora idu dvojica kandidata s najviše osvojenih glasova, a to su HDZ-ov Ernest Petry i Darko Milinović iz stranke LIPO.

Dok Jurica Tomljanović ostaje gradonačelnik Senja, preostala tri grada Ličko-senjske županije idu u drugi krug lokalnih izbora.

Dosadašnji gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP), koji je bio nadomak pobjede u prvom krugu, u drugi krug ide s HDZ-ovim kandidatom Mariom Stilinovićem. U Otočcu Goran Bukovac ulazi u drugi krug kao izazivač dosadašnjeg gradonačelnika Stjepana Kostelca (LIPO).

Uz Otočac i Gospić, Novalja je još jedan lički grad koji nakon današnjih lokalnih izbora nije dobio gradonačelnika. U drugi krug ulaze Ivan Dabo (HDZ) i Anto Dabo (LIPO).

Ante Kovač premoćnom pobjedom od 64,45 posto glasova ostaje načelnik Općine Plitvička Jezera, a svog načelnika Zlatka Fumića (HSS) neće mijenjati ni Općina Brinje.

Ivica Turić ostaje načelnik Perušića, Milorad Delić Vrhovina, Ivan Miletić Lovinca, a Josip Seuček Udbine.

Ilija Obradović (SDSS) i Daco Vlatković (SDP) ulaze u drugi krug za načelnika Donjeg Lapca, 

U Karlobagu u drugi krug ulaze Ivica Bačić (LIPO) i Boris Smojver (HDZ).

Ličko-senjska županija je danas zabilježila najveću izlaznost u cijeloj zemlji.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close