Scena

GOSPIĆ Na Zavodu za zapošljavanje najtraženiji šumarski tehničari, pirotehničari i kućanske pomoćnice

Krajem srpnja  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 1.656 nezaposlenih osoba, što predstavlja 70 osoba odnosno 4,1% manje nego u prethodnom mjesecu i 569 osoba ili 25,6% manje nego u istom mjesecu prošle godine.


U odnosu na prethodni mjesec zabilježeno je smanjenje broja nezaposlenih u svim Ispostavama i to: Novalja – 14,9%, Senj – 9,9%, Otočac -5,5%, Donji Lapac -1,3%, Korenica – 1,0% i Gospić  za 0,9%.

Tijekom srpnja 2018. godine u Područnom uredu Gospić prijavljeno je 245 novih nezaposlenih osoba. Od ukupnog broja novoprijavljenih najviše je u evidenciju došlo izravno iz radnog odnosa 158 i iz redovnog školovanja 53. Najčešći razlozi prestanka radnog odnosa su istek rada radniku na određeno vrijeme 123, sporazumni prestanak radnog odnosa 14 i poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga 11 osoba.

U izvještajnom mjesecu ukupno je iz evidencije nezaposlenih izašlo 315 osoba, od toga je zaposleno 209 osoba i to 198 zasnivanjem radnog odnosa i 11 temeljem  drugih poslovnih aktivnosti. Tijekom srpnja  prijavljeno je 149 slobodnih radnih mjesta.

Najviše prijavljenih potreba bilo je u sljedećim zanimanjima:  šumarski tehničar 13, pirotehničar 11, kućna pomoćnica 10, drvoprerađivački radnik  i odgojitelj predškolske djece po 9, čuvar objekata i okoliša 8, konobar 7, administrativni službenik 6, pomoćni kuhar i čistačica po 5.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close