Gospić, Korenica, Perušić i Lovinac ponovno će imati status brdsko-planinskog područja?

Tena Brnad

 Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac danas se u Gospiću sastala ss  županom Darkom Milinovićem, predstavnicima lokalnih jedinica i institucija koje se bave ili bi se barem trebale baviti razvojem i prikupljanjem sredstava, javlja Lika-express


Sastanak je za novinare bio zatvoren, nakon njega dobili smo izjave o temama i to od domaćina, župana Milinovića i ministrice Žalac. Milinović smatra da su predstavnici lokalnih jedinica dobili jako dobre informacije o tome kako aplicirati na sredstva i kako aplicirati svoje projekte za EU financiranje.

Ono što je dobro, čuli smo od ministrice, da će ići nova indeksacija i tu će županija vratiti nešto što je imala donedavno i da će nova indeksacija itekako imati razumijevanja za posebnosti Ličko-senjske županije“, kaže Milinović. Grad Gospić i općine Korenica, Lovinac  i Perušić, kaže Milinović,  biti će na brdsko-planinskom području što ih stavlja u povoljniji položaj za investicije i fiskalnu konsolidaciju. Razgovaralo se o projektima,a kaže Milinović da su predstavnici lokalnih jedinica dobili odgovore na pitanja koja ih “tište“. Pozvao je načelnike i gradonačelnike na koordinaciju s Ličkom razvojnom agencijom kako bi preko nje dobili pravovaljane informacije kako bi aplicirali projekte koji imaju mogućnosti financiranja sredstvima iz Europske Unije.

Više na Lika express


Foto: Lika express

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u