Ličko-senjska županijaPolitika

Gospić, Korenica, Perušić i Lovinac ponovno će imati status brdsko-planinskog područja?

 Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac danas se u Gospiću sastala ss  županom Darkom Milinovićem, predstavnicima lokalnih jedinica i institucija koje se bave ili bi se barem trebale baviti razvojem i prikupljanjem sredstava, javlja Lika-express


Sastanak je za novinare bio zatvoren, nakon njega dobili smo izjave o temama i to od domaćina, župana Milinovića i ministrice Žalac. Milinović smatra da su predstavnici lokalnih jedinica dobili jako dobre informacije o tome kako aplicirati na sredstva i kako aplicirati svoje projekte za EU financiranje.

Ono što je dobro, čuli smo od ministrice, da će ići nova indeksacija i tu će županija vratiti nešto što je imala donedavno i da će nova indeksacija itekako imati razumijevanja za posebnosti Ličko-senjske županije“, kaže Milinović. Grad Gospić i općine Korenica, Lovinac  i Perušić, kaže Milinović,  biti će na brdsko-planinskom području što ih stavlja u povoljniji položaj za investicije i fiskalnu konsolidaciju. Razgovaralo se o projektima,a kaže Milinović da su predstavnici lokalnih jedinica dobili odgovore na pitanja koja ih “tište“. Pozvao je načelnike i gradonačelnike na koordinaciju s Ličkom razvojnom agencijom kako bi preko nje dobili pravovaljane informacije kako bi aplicirali projekte koji imaju mogućnosti financiranja sredstvima iz Europske Unije.

Više na Lika express

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close