Sport

Goran Čolak ponovno ruši rekorde

Manje je od dva mjeseca do AIDA Svjetskog prvenstva koje krajem lipnja počinje u Turkuu u Finskoj, a ”čudesni Hrvat” Goran Čolak ne prestaje nizati vrhunske rezultate.


Na netom održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu višestruki svjetski prvak i aktualni rekorder ponovno je srušio nacionalni rekord u disciplini statike (STA) i ujedno odnio ukupnu pobjedu prvenstva. Novi hrvatski rekord sada iznosi 9:30 minuta – u jednom jedinom dahu!

Novim rekordom Goran je upotpunio izuzetan niz ovogodišnjih rezultata i zauzeo najviša mjesta svjetske rang-liste: najbolji rezultat sezone u statici (STA), drugi rezultat sezone u dinamici s perajama (DYN) i treći rezultat na svijetu u dinamici bez peraja (DNF).

“Ovakvi rezultati u ovoj fazi priprema su jako dobar pokazatelj za Svjetsko prvenstvo. Zbog toga se i u Finskoj nadam dobrim rezultatima”, izjavio je zadovoljni Goran po završetku prvenstva.

Zadnji puta kada je postigao ovakve rezultate u svim bazenskim disciplinama bilo je 2013. na SP-u u Beogradu, a tada je postigao dotad nemoguće: osvojio je sva tri najsjajnija odličja u sve tri bazenske discipline i doslovce pomeo konkurenciju!

GORAN COLAK-U bazenu_Foto Lidija Lijic
Autorica: Lidija Lijić

A konkurencija danas još je žešća, specijalista u pojedinim disciplinama sve je više, pa su i izazovi još veći. “Potajno se nadam uzeti sva tri zlata, iako to iz današnje perspektive vladavine specijalista izgleda gotovo nemoguće, posebno kad uzmemo u obzir da ja moram napraviti 6 zarona u 7 dana, dok specijalist radi ‘samo’ 2”.

No bez obzira na to, u sljedeća dva mjeseca pod vodstvom trenera Borisa Spajića Goran će kao i uvijek učiniti sve kako bi ponovno pokušao postići nemoguće ili se barem maksimalno približiti tome cilju. Dodatni imperativ je svakako i titula ukupnog pobjednika SP-a, “jer to bi bilo kao da sam osvojio veliki kristalni globus u skijanju”.

Sudeći prema najnovijim rezultatima i rekordima, nema sumnje da od ovog našeg izvanserijskog sportaša i u Finskoj možemo očekivati samo dobre vijesti. Te da će nas Goran i u dalekom Turkuu još jednom ostaviti sve – bez daha!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR | Foto: Elina Manninen

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close