VijestiTech

Google uzvraća udarac: na tržište lansiran uređaj kao konkurencija iPhone-u

Na tržište je nedavno plasiran najnoviji iPhone i naravno to je potaknulo konkurenciju da izbaci uređaj koji mu može parirati. U tu bitku krenuo je Google !


Svima nam je dobro poznat Android, zar ne ? Googleov softver kojeg mnogi preferiraju u usporedbi s iOS-om, a koliko je to jaka borba govori i činjenica kako su se ljudi počeli dijeliti sukladno preferencijama softverskih rješenja. Iako je Google zaslužan za Android, često pada u drugi plan jer osovina razmatranja uvijek bude marka uređaja. Ovoga puta Google pokreće novi projekt s čistim Androidom. Mobilni uređaj kojeg je Google odlučio lansirati na tržište je Pixel. Poznato je kako rabi posljednju verziju Android operativnog sustava – Android Nougat (7.1).

Isto kao iPhone i ovaj uređaj će se prodavati u dvije veličine – kao regular i XL s obujmom pohrane od 32 i 128 GB. Sadržavati će najnoviju verziju Qualcommovog procesora, a osim toga iPhone-u će nastojati parirati i s AMOLED ekranom i skenerom otiska prstiju. Za one koji vole fotografirati dobra je vijest kako će prednja kamera imati zavidnih 8, a stražnja 12 megapiksela uz nadograđen optički stabilizator.

Iako je Google prvotno pokrenuo projekt Nexus, s ovim želi dostići neke nove razine. Postavlja se samo jedno pitanje: ”Hoće li moći parirati iPhone-u ?”

Impresije uređajem pogledajte u video prilogu:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: YouTube | Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close