Tehnologija

Google olakšava povratak u školu

Škola je za osnovnoškolce i srednjoškolce već počela, uskoro će krenuti i predavanja na fakultetima. Evo nekoliko zgodnih, besplatnih i lako dostupnih Googleovih digitalnih alata za lakše savladavanje nastavnog gradiva


Dodajte raspored u Kalendar koristeći opciju ponavljajućih događanja. Kliknite ‘Create’ na glavnom zaslonu Kalendara. Ubacite naziv predavanja, kao i termin te lokaciju i druge podatke. Postavite da se događanja ponavlja svaki tjedan do kraja semestra.

Ponovite postupak za druge predmete.

Zaključajte uređaj kako po njemu ne bi njuškali nepozvani
Na novoj inačici Androida otvorite ‘Google Settings’ u meniju s aplikacijama i kliknite ‘Security’. Pronađite dio nazvan ‘Android Device Manager’ i odaberite ‘Allow remote lock and erase’ i/ili ‘Remotely locate this device’.

Izgubite li mobitel ili vam ga netko ukrade, imat ćete priliku zaključati mobitel ili ga obrisati na daljinu putem računala.

Čitajte knjige i bez internetske veze
Otvorite knjigu u mobilnoj aplikaciji Play Books. Otvorite ‘Settings’ i odaberite ‘Save notes, highlights and bookmarks in Google Drive’. Dajte ime mapi u Driveu i označite kućicu kako bi ga spremili.

Bit će dostupna i offline nakon toga. Naročito korisno ako dugo putujete do škole ili fakulteta, kao i za bolje korištenje vremena provedenog tijekom putovanja do mjesta u kojem se školujete.

Čita li cimer vaš mail?
Provjerite spajaju li se na vaš korisnički račun uređaji koji nisu vaši. Ulogirajte se u vaš korisnički račun na Googleu, kliknite na svoju fotografiju ili korisničku ikonicu, pa potom ‘My Account’. Naći ćete popis spajanja i uređaja s kojih su obavljena. Ako je među njima neki vama nepoznat, vrijeme je za ozbiljan razgovor s vlasnikom spornog uređaja.

Google Docs mogu postati Word, Excel i PowerPoint
Instalirajte dodatak za Chrome ‘Office Editing for Docs, Sheets & Slides’. Otvorite novi tab u Chromeu i odvucite Office datoteku u taj tab. Kad završite, spremite datoteku i potom ju eksportirajte u Office format ili ju konvertirajte u Google Docs.

Možete upotrijebiti i mobilnu aplikaciju na vašem pametnom telefonu za otvaranje i uređivanje datoteke.


Tekst: tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close