Tech

Google ima novu zanimljivu opciju

Zamislite ovu situaciju: probudili ste se dezorijentirani, glava vam puca, obliveni ste hladnim znojem i ne možete oblikovati niti suvislu rečenicu dok bauljate stanom. Je li to majka svih mamurluka ili imate posla s prvim znakovima raka mozga?


Dosad bi odgovor na pitanje što bi sve ti simptomi mogli značiti morali potražiti satima češljajući internet. U Googleu su odlučili ubrzati taj proces i ponuditi pretraživanje simptoma odmah na početnoj stranici njihove tražilice.

Kad nova značajka postane dostupna Google će pri pretrazi simptoma ili bolesti ponuditi karticu s prikazom mogućih uzroka vaših nevolja, kao i potencijalne druge simptome i znakove zbog kojih bi trebali posjetiti liječnika.

Naravno, treba imati na umu kako su podaci i informacije koje ćete dobiti prikupljeni iz javnih izvora poput Wikipedije i nisu medicinski savjeti, niti bi trebali zamijeniti konzultaciju sa stručno osposobljenim zdravstvenim djelatnicima.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close