Tech

Google mijenja način pretraživanja na pametnim telefonima

Google će uskoro promijeniti način na koji njihov pretraživač preporučuje stranice na pametnim telefonima i tako u potpunosti preokrenuti posjećenost određenih online trgovina, stranica, restorana, itd.


Ako trenutno pretražujete Google preko pametnog telefona, on će vam preporučiti samo one stranice koje su prilagođene njihovom ekranu.

Oni koji se ne uklapaju u opis, odnosno oni koji su preveliki za ekrane pametnih telefona bit će uklonjeni sa prvih mjesta na tražilici. Naravno, ova mjesta na Google pretraživaču od izuzetnog su značaja kompanijama jer im omogućuju puno veću posjećenost, a samim time i novac.

Ove izmjene neće utjecati na pretrage na desktop i prijenosnim računalima, ali će napraviti probleme brojnim kompanijama koje svoje stranice nisu prilagodili pametnim telefonima.

“Neke će se kompanije iznenaditi kada vide drastičnu promjenu u broju posjeta na njihovim stranicama”, rekao je Itai Sadan, direktor servisa “Duda”, koji se bavi povećanjem posjeta na stranicama.

Ovo će biti možda najznačanija promjena koju je kompanija Google ikada napravila u statistici pretraga na mobilnim telefonima.


 

Tekst: HuffingtonPost/zimo.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close