Tech

Google je otkrio u kojim zemljama bi Hrvati voljeli živjeti

Geografski horizont, stručni časopis Hrvatskog geografskog društva, na svojoj Facebook stranici ukazao je na zanimljive, ali i zabrinjavajuće, rezultate pretraživanja preko Googlea u Hrvatskoj.


Kako su ukazali, ako u Google upišete pojam “želim živjeti”, izbacit će vam se, redom, sljedeći rezultati: želim živjeti u kanadi, želim živjeti u americi, želim živjeti u australiji, želim živjeti u švedskoj, želim živjeti u zemlji ljubavi, želim živjeti a ne životariti, želim živjeti u njemačkoj, želim živjeti u inozemstvu, ne želim živjeti…

12662713_1019307674808182_2974238256773157585_n

Kako objašnjavaju na svojoj stranici, “prijedlozi za automatsko popunjavanje (Autocomplete Suggestions) u tražilici Google automatski se generiraju pomoću računalnog algoritma bez ljudskog utjecaja. Algoritam se temelji na nizu objektivnih čimbenika, uključujući i koliko često su drugi tražili određenu riječ ili pojam”.


Tekst: index.hr

Foto: Geografski horizont Facebook

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close