AutomotoTech

Goodyear predstavio Eagle-360 – gumu u obliku kugle

Goodyear priopćava kako su na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi otkrili konceptualni uradak, gumu Eagle-360. Riječ je o vrlo neobičnom uratku gdje je guma oblika kugle, a s vozilom je povezana magnetskom levitacijom


Guma Eagle-360 predstavljena na međunarodnom sajmu automobila se potpuno razlikuje od postojećih rješenja, a to nije vezano tek uz dizajn – već i integraciju brojnih tehnologija. Ugrađeni senzori ovim ‘gumiranim kuglama’ osiguravaju vjeran prijenos podataka izravno s ceste u glavni sustav vozila radi povećanja sigurnosti.

Zvuči otkačeno? Pa, tako i izgleda u pogonu, što je moguće vidjeti u nastavku:

Prema podacima poduzeća Navigant Research, do 2035. godine na svijetu valja očekivati čak 85 milijuna prodanih autonomnih vozila na godišnjoj razini, prenosi Goodyear u svom priopćenju. Upravo zbog činjenice da svijet prometa putuje prema nečem takvom potrebno je pronaći rješenja koja će biti optimalna za svijet sutrašnjice – što uključuje i razvoj kotača vozila.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: caranddriver.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close