Film i TVVijestiScena

Golem interes za ovogodišnji Pula film festival

Za sudjelovanje na ovogodišnjem, 63. Pulskom filmskom festivalu, koji će se održati od 9. do 16. srpnja, prijavljen je rekordan broj filmova, njih 105, od čega je 19 dugometražnih hrvatskih produkcija


Uz te filmove, za Hrvatski program, u kategoriji manjinske produkcije, prijavilo se 12 filmova, u kojima je udio hrvatskog producenta bio najmanje 10 posto ukupnog proračuna filma.

Za program Kratka Pula, koji je otvoren za sve kratkometražne igrane hrvatske filmove i manjinske koprodukcije kraće od 40 minuta, prijavljeno je 47 kratkometražnih igranih hrvatskih filmova i pet kratkometražnih igranih filmova manjinske koprodukcije.

U kategoriju Studentski program, koja prikazuje izbor nacionalnih, europskih i svjetskih dugometražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih filmova, prijavljena su 22 dugometražna filma.

Cilj tog programa je omogućiti mladim filmašima da prikažu svoje autorske uratke, sudjeluju na predavanjima i radionicama te usavršavaju znanja pod stručnim vodstvom profesionalaca.

Predsjednik Umjetničkog Savjeta Hrvoje Pukšec izjavio je po završetku prijava kako se, sudeći po njihovu broju, ali i po tome koji su se sve autori i s kakvim filmovima prijavili, može “s radošću zaključiti kako je prava povlastica biti dio hrvatske kinematografije i na ovaj posredan, festivalski način”.

“Očekuje nas sjajan 63. Pulski filmski festival s brojnim kvalitetnim, vrijednim i važnim ostvarenjima prije svega hrvatskog, a potom i europskog te svjetskog filma”, najavio je.

Umjetnički Savjet Pulskog filmskog festivala sada će pregledati ispravnosti prijave, a potom ih očekuje žiriranje svih filmova.

Rezultati izbora filmova bit će objavljeni nakon sjednice Festivalskog vijeća u svibnju na službenoj mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala i putem medija.

Ovogodišnji Pulski filmski festival održat će se uz novi vizualni identitet koji se nadovezuje na prepoznatljiv simbol zvijezda i slogan Film pod zvijezdama, približavajući ga motivom žutog kruga u svakodnevnicu grada.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close