Lifestyle

GMO svinje koje ostaje male i slatke

Kineski istraživački institut planira prodavati ‘mikro svinje’ kao ljubimce nakon što su uspješno izmijenili DNK životinje i zaustavili rast. Prodavat će ih prvo u Kini


Često smo  mogli svjedočiti pričama ljudi koji su mislili kako su kupili patuljastu svinju, da bi ona kasnije izrasla u prase koje više ne mogu ni držati u stanu. Kako se čini, uskoro bi mogli riješiti taj problem jer bi dio stvarnosti mogli postati ljubimci s modificiranim genima. Pekinški Institut za genomiku objavio je kako planiraju prodavati genetski modifcirane svinje koje će ostati teške između 15 i 20 kilograma.

Znanstvenicima je originalni cilj bio kreirati idealne životinje na kojima će moći obavljati istraživanja bolesti, no prva generacija zdravih životinja očito bi mogla biti zanimljiva i potencijalnim vlasnicima svinja kao ljubimaca. Očekuje se da bi mogle živjeti 15 do 20 godina. Kako prenosi Engadget, ne zna se koliko će stajati i koliko će ih ići u prodaju. Upitno je i hoće li ih ponuditi samo u Kini, osobito jer se radi o životinji s izmijenjenim genima.


Tekst: 24sata.hr
Foto: hellogiggles.hellogiggles.netdna-cdn.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close