TurizamIzdvojeno

Globalno uspješni hrvatski brend: Projekt Highlander ove godine u desetak zemalja!

Projekt Highlander, kojemu je svrha promicati aktivni i zdravi načina života planinarenjem, ove bi se godine trebao održati u desetak zemalja, a još su neke zemlje pred potpisivanjem ugovora za franšize, izvijestili su u petak organizatori projekta.


Projekt su organizirali rekreativci – planinari iz Osijeka Igor Mlinarević, Jurica Barać i Andrej Mlinarević. Najprije su osmislili rutu od 104 kilometra koja planinare vodi najljepšim dijelovima Velebita, i to kroz dva nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu, a zatim su projekt proširivali i na ostale zemlje, priopćili su organizatori.

Krajem prošle godine, ispred egipatskih piramida u Gizi,službeno je predstavljen Highlander za 2021. godinu, a planinarske aktivnosti u sklopu tog projekta predviđene su, među ostalim, u Hrvatskoj, Španjolskoj, Austriji, Grčkoj, Rusiji, Maroku i Egiptu.

Highlander dobio prvog investitora – Ivana Vrdoljaka

Organizatori ističu da Highlanderu namjeravaju dodati nove rute i planinske vrhove kako bi postao jedan od najprepoznatljivijih planinarskih projekata na svijetu te da je još nekoliko velikih zemalja pred potpisivanjem ugovora za franšize, čime će taj hrvatski brend još više dobiti na značenju.

Napominju kako je taj projekt nakon nedavne najave u Egiptu dobio prvog investitora – bivšeg predsjednika Hrvatske narodne stranke (HNS) i poduzetnika Ivana Vrdoljaka, koji je kao Osječanin prepoznao njegov veliki potencijal te zbog činjenice da ga razvija mladi tim ljudi iz njegova rodnoga grada.

Iznos investicije je poslovna tajna, a organizatori ističu da će Vrdoljak biti uključen “i u operativnom smislu kao partner projekta”.

Izvršni direktor Highlandera Jurica Barać ističe kako su na samom početku razvoja globalnog poslovanja i prikupljanja investicija, a siguran je da će Vrdoljak “sa svojim bogatim iskustvom i znanjem” znatno pridonijeti razvoju tog projekta, privlačenju drugih investitora i pametnom upravljanju.

Ističe i kako je pred organizatorima godina neizvjesnosti u kojoj, zajedno s partnerima, moraju organizirati 15 događaja u različitim zemljama, ali i godina u kojoj će, kako tvrde, zauzeti poziciju broj jedan planinarskog događaja na svijetu.

Jedan od najvažnijih ciljeva Highlandera jest promidžba aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje te očuvanje i briga za prirodu. Mjesta na kojima se Highlander održava pozorno su odabrana, a uključuju poznate planine, nacionalne parkove i regije poznate po specifičnim prirodnim bogatstvima, priopćili su organizatori.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close