VijestiGrad Zagreb

Na glavnom zagrebačkom trgu obilježena kineska Nova godina

U organizaciji Grada Zagreba, Veleposlanstva NR Kine i Turističke zajednice grada Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića je jučer uz tradicionalni ples lavova obilježena kineska Nova godina.


Proslavi je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu s veleposlanikom NR Kine u RH Nj. E. Huom Zhaomingom.

Osim proslave na glavnome gradskom trgu, vodeni zastor fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice bio je obojan crvenom bojom NR Kine, a stupovi su bili ukrašeni lampionima.

Na taj način su se simbolično povezali Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima Zagreba. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja Zagreba.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close