GLASAJTE ZA NAŠE REPORTERE! Josip Durdov i Nino Salkić na natječaju “Volim svoju županiju”

Tena Brnad

U organizaciji Hrvatske zajednice županija ovaj tjedan je započelo četvrto izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.


Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija, a za najuspješnije fotografe organizatori su pripremili GOPRO HERO7 kamere. Fotografije koje su prijavljene na natječaj možete pogledati i za njih glasati putem posebne aplikacije natječaja na linku.

U trenutku pisanja ovog članka na natječaj su pristigla 73 rada iz Ličko-senjske županije, a među fotografijama s ličko-senjskim motivima nalaze se radovi dvojice reportera portala LIKACLUB, Josipa Durdova i Nine Salkića.

Josip Durdov je fotograf amater iz Gospića, a fotografijom se bavi iz hobija posljednjih 6 godina. Osim što je reporter LIKACLUB-a i volonter u gospićkim udrugama, prije dvije godine dobio je i veliko priznanje od Nikona – proizvođača fotografske opreme i fotoaparata. Povodom stote godine osnutka Nikona, na provedenom regionalnom natječaju “Ja sam 100”, Josip Durdov sa svojom fotografijom ušao je 100 najboljih u regiji. Iste godine Josip je dobio i nagradu za najbolju fotografiju „Zeleni cvijet“ u organizaciji TZ Grada Gospića.

Na natječaju “Volim svoju županiju” Josip sudjeluje s fotografijama pod nazivom Putevima Otočca, Švica i Zimsko sneno jutro u Gospiću.

Za Josipa možete glasati OVDJE i OVDJE.

Naš drugi reporter Nino Salkić je samouki fotograf iz Senja, a fotografijom se bavi još od djetinjstva. Kroz svoju “foto karijeru” sudjelovao je na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi u nekoliko hrvatskih gradova. U ožujku prošle godine osvojio je treće mjesto na međunarodnoj izložbi fotografija u Karlovcu u sklopu 2. Međunarodnog skupa Priroda i divljač s temom: Strane vrste i lovstvo. Aktivan je član i suosnivač Foto kluba Tražilo iz Senja, član Crometeo tima, Planinarskog društva “Zavižan” Senj i suosnivač Storm chasing tima Senj. Od 2015. godine postaje član udruge “Divljina Velebita”, partnera Rewilding Europe inicijative te postaje njihov “Wildlife officer”.

Na natječaju “Volim svoju županiju” Nino sudjeluje s dvije fotografije pod nazivom Bura u Senju, a možete ih pogledati i za njih glasati OVDJE i OVDJE.


Foto: screenshot

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u