Nacionalna

Glasački potencijal poduzetnika: 82% redovito izlazi na izbore

VAŽAN FAKTOR U PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Udruga Glas Poduzetnika provela je anketu na glasačkog potencijala poduzetnika.


U dosadašnjem radu udruge, javljali su se mnogi političari s pitanjima, prijedlozima i podrškom. Udruga Glas poduzetnika je minimalizirala ikakvo direktno povezivanje s bilo kojom političkom opcijom, jer ne želimo da netko na ovoj inicijativi sakuplja političke poene. Naravno svi su pozvani da podrže našu jasno definiranu agendu i sve zahtjeve koji vode prema Hrvatskoj 2.0.”, ističu iz Udruge.

Od početka je komunicirano, unatoč željama nekih članova, da direktno miješanje u politiku nije u planu i da smo nadstranačka organizacija koja se brine za dobrobit cijelog privatnog sektora, poduzetnika i njihovih zaposlenika. Upravo iz tog razloga vjerujemo da imamo vrlo veliku homogenost naših članova. Htjeli smo procijeniti koji je njihov politički potencijal u smislu prevage koju bi mogli imati na izborima, glasajući za onu, ili one političke stranke koje javno prihvate i podrže ili provedu naše zahtjeve.

Stoga su svoje članove pitali: “Izlazite li redovito na izbore?“, a ovo su njihovi odgovori:

Njih najveći broj – čak 82% redovito izlazi na izbore i razumna je pretpostavka da će biti aktivni i na predstojećim izborima. Vrlo je zanimljiva druga skupina od gotovo 13% poduzetnika koji kažu da do sada nisu bili redoviti, ali da će ovaj put svakako izaći na izbore. Oko ukupno 5% njih ne izlazi na izbore, a neki zato što ne vjeruju da mogu nešto promijeniti.

S obzirom na te rezultate jasno je da će poduzetnici igrati važan faktor u predstojećim izborima. Jednim dijelom zbog do sada relativno pasivnih glasača, a drugim dijelom zbog vrlo motivirane većine koja će ovaj put glasati direktno o svome preživljavanju, kroz stranke koje će imati dovoljno volje i snage da provedu zahtjeve Udruge Glas poduzetnika – manje poreze, manje parafiskalnih nameta, efikasnije pravosuđe i jasan put prema brzoj digitalizaciji države.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close