KarijeraGrad Zagreb

Glas poduzetnika poziva na veliki prosvjed: “Dosta je dvostrukih kriterija stožera, uhljeba, bahatosti i straha!”

OVE SRIJEDE U ZAGREBU

Udruga Glas poduzetnika organizira veliku akciju u srijedu na glavnom zagrebačkom trgu zbog, kako su naveli, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.


Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?”, poručili su iz UGP-a.

Naglašavaju kako Vlada i Nacionalni stožer “nekonzistentnim, diskriminatornim i lošim odlukama već mjesecima uništavaju mikro, malo i srednje poduzetništvo”.

“Mnogim poduzetnicima ukinuto je ustavno pravo na rad, bez ikakvog obeštećenja i naknade. Za razliku od mnogih europskih zemalja, Hrvatska nije napravila niti jedan korak kako bi se poduzetnici obeštetili. Ako se zabrani pravo na rad, to se treba adekvatno i nadoknaditi. Međutim, Vlada Republike Hrvatske kao da to ne želi shvatiti. Čak je i analiza našeg Ekonomskog savjeta pokazala da je prije posljednjeg lockdowna bilo ugroženo 7000 tvrtki koje bi ako propadnu, stvorile nedostatak od 3 milijarde kuna u državnom proračunu. Ponavljamo, time je bilo ugroženo najmanje 49 tisuća radnih mjesta i čak 9% BDP-a. S novim lockdownom te brojke su veće, a već je izgubljeno 11 000 radnih mjesta. Ako propadnu male i srednje tvrtke koje su stup gospodarstva, stvorit će se rupe u proračunu. Od čega Vlada Republike Hrvatske planira financirati zdravstvo, obrazovanje i sigurnost?”, pitaju poduzetnici dodajući kako je njihova akcija “bolan krik kojim žele reći: Vlado RH, zaboravila si na one koji te hrane!”

Kažu kako krizu vide kao priliku za reset sustava koji godinama ne služi društvu i primjerice ukidanje obaveznih članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Dosta je dvostrukih kriterija stožera, dosta nam je neadekvatnih ekonomskih mjera i loše provedbe istih, dosta nam je ne postojanja nikakvog plana, dosta nam je neorganiziranosti i nerada, dosta nam je uhljeba, dosta je bilo bahatosti. Dosta nam je straha! Pozivam sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike u privatnom sektoru da dođu i kažu što misle o trenutnoj situaciji, i zapamtite mi poduzetnici ne rušimo već gradimo, a sada sa svim srcem gradimo Hrvatsku 2.0, pravedniju zemlju koju svi skupa sanjamo tako dugo, pridružite nam se!” rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close