KarijeraGrad Zagreb

Glas poduzetnika poziva na veliki prosvjed: “Dosta je dvostrukih kriterija stožera, uhljeba, bahatosti i straha!”

OVE SRIJEDE U ZAGREBU

Udruga Glas poduzetnika organizira veliku akciju u srijedu na glavnom zagrebačkom trgu zbog, kako su naveli, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.


Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?”, poručili su iz UGP-a.

Naglašavaju kako Vlada i Nacionalni stožer “nekonzistentnim, diskriminatornim i lošim odlukama već mjesecima uništavaju mikro, malo i srednje poduzetništvo”.

“Mnogim poduzetnicima ukinuto je ustavno pravo na rad, bez ikakvog obeštećenja i naknade. Za razliku od mnogih europskih zemalja, Hrvatska nije napravila niti jedan korak kako bi se poduzetnici obeštetili. Ako se zabrani pravo na rad, to se treba adekvatno i nadoknaditi. Međutim, Vlada Republike Hrvatske kao da to ne želi shvatiti. Čak je i analiza našeg Ekonomskog savjeta pokazala da je prije posljednjeg lockdowna bilo ugroženo 7000 tvrtki koje bi ako propadnu, stvorile nedostatak od 3 milijarde kuna u državnom proračunu. Ponavljamo, time je bilo ugroženo najmanje 49 tisuća radnih mjesta i čak 9% BDP-a. S novim lockdownom te brojke su veće, a već je izgubljeno 11 000 radnih mjesta. Ako propadnu male i srednje tvrtke koje su stup gospodarstva, stvorit će se rupe u proračunu. Od čega Vlada Republike Hrvatske planira financirati zdravstvo, obrazovanje i sigurnost?”, pitaju poduzetnici dodajući kako je njihova akcija “bolan krik kojim žele reći: Vlado RH, zaboravila si na one koji te hrane!”

Kažu kako krizu vide kao priliku za reset sustava koji godinama ne služi društvu i primjerice ukidanje obaveznih članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Dosta je dvostrukih kriterija stožera, dosta nam je neadekvatnih ekonomskih mjera i loše provedbe istih, dosta nam je ne postojanja nikakvog plana, dosta nam je neorganiziranosti i nerada, dosta nam je uhljeba, dosta je bilo bahatosti. Dosta nam je straha! Pozivam sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike u privatnom sektoru da dođu i kažu što misle o trenutnoj situaciji, i zapamtite mi poduzetnici ne rušimo već gradimo, a sada sa svim srcem gradimo Hrvatsku 2.0, pravedniju zemlju koju svi skupa sanjamo tako dugo, pridružite nam se!” rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close