Lifestyle

Gimnazija Gospić odabrana za sudjelovanje u natjecanju Juvenes Translatores!

Upravo je Gimnazija Gospić jedna od 11 škola u Hrvatskoj odabrana za sudjelovanje u natjecanju u prevođenju Juvenes Translatores, u organizaciji Europske komisije, odnosno glavne uprave za pismeno provođenje, javlja Lika express.


Od mr.sc.Edite Klobučar doznajemo da je to bio jedan od dobrih načina za učenike Gimnazije koje zanima provođenje da pokažu svoje znanje.

Po naputku Glavne uprave za prevođenje, odabrano je šest učenika, što je bio maksimalni dozvoljeni broj natjecatelja za jednu školu. S obzirom na veliki broj učenika naše škole koji odlično vladaju engleskim i njemačkim jezikom bili smo prisiljeni održati predselekciju za natjecanje. Odabrano je pet učenika koji će prevoditi s engleskog na hrvatski,a to su Lovro Buconjić,Andrija Banić, Dijana Zdunić, Pave Pezelj i Bruno Mataija, kao i Luka Jelinić koji se ipak opredijelio za prevođenje s njemačkog na hrvatski“, kaže prof.Klobučar.

Osim znanja navedenih stranih jezika ono na što će posebnu pozornost obratiti Glavna uprava za prevođenje jest znanje materinjeg jezika. U Gimnaziji, kao i u svim europskim zemljama u isto vrijeme održano je natjecanje,a organizirale su ga već spomenuta mr.sc. Edita Klobučar i mag.edu. Amneris Anna Diminić uz tehničku pomoć pedagoginje Božice Jengić i profesora informatike Antona Orzesa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close