VijestiScenaKultura

George Martin objasnio zašto umiru glavni likovi Pjesme leda i vatre

George RR Martin poznat je po tome što neočekivano ubija glavne likove poznate književne serije Pjesma leda i vatre prema čijim motivima je nastala megapopularna serija Igra prijestolja. Čitatelji su zbog toga često na njega ljuti, no, kako piše Guardian, nedavno je objasnio zašto to radi.


“Pisac, čak i onaj koji piše fantasy, ima dužnost govoriti istinu, a istina je, kako mi u Igri prijestolja govorimo, da svi ljudi moraju umrijeti”, rekao je Martin. “Svi smo milijun puta čitali priču o hrpi heroja koji su se dali u nekakvu avanturu i na kraju nitko od njih ne umre. Jedini koji umiru su sporedni likovi”, upozorava je Martin.

“To je takva prevara! Stvari ne idu tako. Kad kreneš u borbu netko će umrijeti, najbolji prijatelj umre ili mu se dogodi nešto strašno. Izgubi nogu ili ga zadesi iznenadna smrt”, dodao je.

Ne ubijam ja likove, ubijaju ih drugi likovi

Ako pisac želi biti iskren mora pisati o smrti, osobito ako priča o ratu ili konfliktu, uvjeren je Martin. “Jednom kad prihvatite da treba uključiti smrt biste trebali biti iskreni… i dati ljudima do znanja da može pogoditi bilo koga u bilo koje vrijeme. Nitko neće živjeti zauvijek zbog toga jer je slatko dijete ili najbolji prijatelj nekog heroja ili heroj. Heroji ponekad umiru, barem u mojim knjigama.”
Martin tvrdi da voli sve svoje likove i da mu je uvijek teško ubiti nekoga od njih, ali i to je nešto što se mora napraviti. “Sklon sam razmišljanju da ih ne ubijam. Ubijaju ih drugi likovi. Svu krivicu preusmjeravam na njih”, našalio se poznati pisac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: telegram.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close