Ličko-senjska županijaVijestiTurizamPolitika

Gari Cappelli za Novi list: “Goran Štrok u Liku ulaže 12 milijuna eura!”

Ministar turizma Gari Cappelli dao je veliki intervju za Novi list povodom početka nove turističke sezone u kojemu se, između ostaloga, osvrnuo i na razvoj turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.


Ministar Cappelli naglasio je da je razvoj turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj jedna od njegovih značajnijih preokupacija. Na pitanje novinara o razvoju turizma u gorskim krajevima Hrvatske, ministar je najavio predstavljanje strateškog plana razvoja turizma u Gorskom kotaru te je iznio ekskluzivne podatke vezane uz razvoj turizma na području Like.

Riječ je o izgradnji luksuznog turističkog naselja na području općine Lovinac. Cijeli projekt se temelji na isključivo ekološkim principima, a investicija je vrijedna 12 milijuna eura.

Na području Lovinca, u zaseoku Rasoja uz umjetno jezero, Goran Štrok, a dobro vam je poznato tko je on i koliko je primjerice utjecao na stvaranje luksuznog dubrovačkog turizma, ubrzo kreće u izgradnju turističkog naselja koje će u cijelosti uvažavati ekološke postavke. Obnovljivi izvori energije, turiste će se iz zadarske zračne luke dovoziti električnim automobilima, blizina Velebita, investicija po prilici vrijedna više od 12 milijuna eura jako će dobro djelovati i na razvoj okolne poljoprivrede jer će se u tim prostorima servirati isključivo ona iz ekološkog ili bio uzgoja, ponajviše s okolnih polja, rekao je Cappelli za Novi list.

Cijeli razgovor s ministrom Cappellijem pročitajte OVDJE

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Općina Lovinac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close