Grad ZagrebScena

Garažu na Langovom trgu prekrili grafiti

Javna garaža na Langovu trgu ovih dana dobila je novi, osvježeni izgled. Naime, podružnica Zagrebparking prateći  trendove i prijedloge korisnika odlučila je tu javnu garažu u samom središtu glavnoga grada Zagreba, u suradnji s umjetnikom Slavenom Kosanovićem – Lunarom, obojati šarenim grafitima veselih i živih boja.


– Budući da podružnica osluškuje prijedloge i želje svojih korisnika, htjeli smo javnu garažu gdje se ljudi svakodnevno zadržavaju, napraviti ugodnijim mjestom – izjavila je Gordana Čupić, službenica za informiranje podružnice Zagrebparking. Dodala je kako su zidovi takvih garaža sami po sebi tmurni i bez svijetla te je ideja bila oslikati ih veselim bojama da razbiju monotoniju.

Grafiti su za sada naslikani samo na posljednoj etaži garaže na Langovom trgu, no i za to postoji razlog.

– Najniža etaža je izabrana jer su upravo takve etaže  svakodnevno najviše izložene vandalizmu – objasnila je Čupić te dodala kako se nada da će novi grafiti poznatog umjetnika Slavena Kosanovića –  Lunara spriječiti da se i dalje neprimjereni sadržaji šaraju po zidovima garaže.

A novim izgledom javne garaže bili su zadovoljni i vlasnici vozila parkiranih na posljednjoj, oslikanoj etaži.

– Fantastično izgleda. Čovjek uopće nema dojam da je u garaži – rekao je stariji gospodin koji je parkirao u garaži na Langovom trgu.

– Jako je lijepo i osvježava prostor. Nisu sivi pusti zidovi nego fine tople boje i tako treba nastaviti – izjavila je mlada gospodična.

– Odlično. Puno je bolje nego prije. Ne vidim nekakvu posebnu poruku u njima osim – želimo promijeniti nešto, želimo vam ugodan dan – iskren je bio stariji gospodin.

Langov trg prva je javna garaža u kojoj je Zagrebparking pokrenuo projekt izrade grafita , no ona neće biti i posljednja.

– Budući da su korisnici jako dobro prihvatili ovu našu ideju te dobivamo ovih dana samo pozitivna mišljenja, nadamo se da će ta inicijativa zaživjeti i za sve druge garaže – poručila je Čupić.

Ovakvi grafiti poboljšavaju i osvježavaju izgled javnih garaža te ih čine ugodnijim mjestom za boravak, a uzimajući u obzir i sve veći broj turista, ovakvi hvalevrijedni projekti pridonose i pozitivnom imidžu hrvatske metropole.


Tekst: zagrebancija.com
Foto: zagrebonline.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close