LifestyleScena

GALERIJA iz Perušića: PP Grabovača

Ove subote posjetili smo info punkt Pećinskog parka Grabovača nedaleko od Perušića. Dočekala nas je ravnateljica gđa. Katarina Milković, s kojom smo razgovarali i razgledali glavni info punkt kojim se ulazi u Pećinski park. Idući put idemo u špilje, a galeriju naše posjete ovog puta pogledajte niže.

Pri našem posjetu zamijetili smo kako je u parku tada bilo nešto više od 200 posjetitelja, što za ličke turističke prilike čini pozitivnu brojku koja govori kako se trud isplati. Od 2009. godine, danas je broj posjetitelja tokom godine višestruko veći, a posebno se ističu posjete hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Nedavno je u špilji Samograd održan i prvi koncert, gostovala je Radojka Šverko.

Izdvajamo nekoliko zanimljivosti:

  • Grabovača je jedini pećinski park u Hrvatskoj.
  • Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“  upravlja sa tri špilje, koje su ujedno i geomorfološki spomenici prirode od 1964. godine  – špilja Samograd, Medina i Amidžina špilja. U neposrednoj blizini, nalaze se i druge špilje – Velika Kozarica, Mala Kozarica, Tabakuša i jama Slipica. 
  • Osim špilja koje se nalaze u Pećinskom parku Grabovača, u Perušiću se nalaze deseci drugih špilja, još uvijek do kraja neistraženih.
  • Pećinski park “Grabovača” se nalazi u blizini važnih prometnih pravaca na državnoj cesti D-50 između Otočca i Gospića, u mjestu Perušić i u neposrednoj blizini autoceste Zagreb-Split (izlaz Perušić), 2,5 km od centra Perušića.
  • Pećinski park “Grabovača” kao sklop čiste prirode nudi Vam čitav niz doživljaja i vrijednosti u ekološkom, znanstvenom, estetskom i edukativnom smislu.
  • Nedaleko od ulaza u park nalazi se “Draga znanja”, i “Roštilj draga”.
  • Turistička ponuda u smislu promidžbenog materijala obuhvaća niz zanimljivih posebnih suvenira koje ne možete pronaći na drugim lokacijama u Hrvatskoj.
  • Plan PP Grabovače ide putem razvoja turizma, a posebno drugačije ponude koju će pružiti svim turistima i stanovnicima Ličko-senjske županije.

Tekst napisala: UL

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close