KolumneZdravljeFrom Herzegovina with love

Hercegovka na ličkom portalu – food blog kolumna svakog utorka!

Nakon više od 20 kolumnista kroz tri godine, koji su svojim kolumnama svakodnevno pričali o temama koje nas okružuju, došlo je vrijeme i za prvu kolumnisticu iz Bosne i Hercegovine, točnije Hercegovine.

Marija Ćeškić je pravnica, političarka, ali prije svega velika lokal patriotkinja. Od danas je i nova suradnica na našem portalu putem kolumne From Herzegovina with love. Food blog njena je glavna tematika kojom će svakog utorka pisati o onom što jako voli. Kuhati, degustirati i pričati o tome. Osim na portalu LIKACLUB gdje će svakog utorka objavljivati svoje radove i zanimljive gastro doživljaje, možete ju pratiti i na Instagramu from_herzegovina_with_love te Facebooku Iz Hercegovine s ljubavlju.  Kroz četiri pitanja predstavlja vam se, a onda idemo o hrani.

Tko je Marija Ćeškić?


Zanimljivo i teško pitanje. Ali evo jednostavan odgovor. Ja sam 26-ogodišnjakinja iz Hercegovine, pravnica po struci, političarka po zanimanju, zaljubljenica u Hercegovinu, hranu i dobre ljude. Već godinu dana se bavim promocijom Hercegovine kroz hranu i vina, odnosno objavljujući slike pretežito hercegovačke hrane i vina, na Instagram i Facebook profilima, a tako je i nastala ova suradnja.

Kako je nastala ljubav prema pisanju o hrani?

Pa znate kako postoje neke ljubavi koje ne možete opisati kad su i kako nastale. One jednostavno postoje u čovjeku. Znam samo da sam prvi kolač napravila sa 8 godina. I tako je krenulo. Volim sve vezano za hranu, kako jesti, tako i proučavati recepte, iskušavati kombinaciju začina, kao i one dublje stvari koje hrana donosi, zajedništvo, slavlje života, povezanost za stolom, identitet jednog naroda.

Zašto Hercegovina?

Jer je prelijepa, jer ima ogroman potencijal i jer je moja. Južnjačka, mediteranska zemlja, kombinacija Toskane, Provanse i Meksika. Zemlja vina i odlične hrane. Zemlja teške prošlosti i inata za opstankom. Zemlja prelijepih žena i kršnih muškaraca. Hercegovina je Wonderland gdje je sve moguće. Ako dovoljno vjeruješ. Hercegovina je način života.

Ali je i zemlja koja je premalo promovirana. A ja sam netko tko ne vjeruje u recesije, stranačke veze i osrednjost. Kad većina seli na Zapad, ja inatlukom ostajem i promoviram. Dok svi pričaju kako nam je loše, ja nikad nisam bila sretnija što mojim venama teče hercegovačka krv. Dok svi govore da se ne može uspjeti ako nisi u određenoj stranci, ja bodrim ljude da su dovoljno dobri i da rade na ostvarenju svojih snova. Ja sam ‘uvikkontra’ pasivnosti i razmišljanju da se nešto ne može.

Koji je cilj tvojih kolumni?

Promocija Hercegovine kao gastronomskog raja, kao mjesta za odmoriti dušu, ali i spajanje sa srcima svih onih koji će čitati kolumne i probati neke recepte. Cilj je doticanje srdaca ljudi koji cijene prave stvari poput zajedništva i poštovanja života. Cilj je pozitivnost. I cilj je da vas zagolica mašta da dođete posjetiti Hercegovinu. A mi vas čekamo raširenih ruku i vratit ćemo vas punog srca i stomaka.

Iz Hercegovine, s ljubavlju

Pratite Mariju i zavolite Hercegovinu!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close