Scena

Fresh Island Festival na deset dana do kraja Funderbeam kampanje uz nominaciju za najbolji strani festival na UK Festival Awards 2019.

Još je samo deset dana preostalo do kraja kampanje na Funderbeam platformi putem koje tvrtka A4 d.o.o., organizator Fresh Island Festivala, vodećeg urbanog i hip hop festivala u ovom dijelu Europe, planira prikupiti 700 tisuća eura za nove projekte i festivale u 2020. godini.


Kvalitetu svog brenda i prepoznatljivost na stranom tržištu Fresh Island još jednom je pokazao i potvrdio kada je prošli tjedan primio nominaciju za najbolji strani festival na UK Festival Awards 2019. Upravo zbog takvih rezultata i kontinuiranog rada te uspješnog festivala kroz proteklih osam godina, organizatori Fresh Islanda odlučili su za sljedeću godinu rasti i razvijati svoje projekte te tako domaćoj i stranoj publici ponuditi nekoliko novih zanimljivih događanja. Kako bi to ostvariti udružili su se s Funderbeamom – globalnom platformom za prikupljanje kapitala i trgovinom udjelima startup kompanija.

Od planiranih 700 000 eura, trenutno je dosegnut iznos od 651 000 eura, kojeg čine investicije iz 13 zemalja svijeta. Treba napomenuti kako je u kampanju investiralo čak 50 pojedinačnih investitora iz Hrvatske, što fizičkih, što pravnih osoba. Od egzotičnih destinacija, jedna investicija dolazi čak iz dalekog Vijetnama, a jedna iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Očekuje se da će krajnji cilj biti postignut do kraja kampanje, koja službeno završava 24. listopada 2019.

Kampanja je startala u Londonu 29. rujna, gdje je svečano lansiranje kampanje održano u londonskom Home Grown Private Members klubu. “To je bio prvi put da je lansiranje hrvatske kampanje napravljeno u Londonu koji je i dalje financijski centar Europe, zbog čega nas iznimno veseli velik odaziv ulagača. Fresh Island i Velika Britanija imaju i dodatnu poveznicu, naime 70 posto dolazaka na Fresh Island festival je iz Velike Britanije”, izjavio je Damir Bićanić, direktor Funderbeama SEE, zajedničke tvrtke Funderbeama i Zagrebačke burze d.d.

A4 d.o.o. će prikupljena sredstva koristiti za organizaciju već dobro poznatog Fresh Island Festivala na plaži Zrće, Fresh Mountaina, zimskog festivala u francuskim Alpama koji se premijerno održao ove godine, te za Isla Loca, novi reggaeton festival na plaži Zrće i PlayIT Show, gaming i e-sports event u Zagrebu. Zbog globalnog trenda i porasta broja i posjećenosti festivala različitih stilova i sadržaja, prepoznata je potreba da se navedeni projekti organiziraju i time obogate turističku, glazbenu i zabavnu ponudu Hrvatske, za strane i domaće posjetitelje.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close