VijestiKultura

Fra Draženko Tomić održao predavanje u Pastoralnom centru župe Svetog Josipa u Ličkom Osiku

 Fra Draženko Tomić, župnik župe Svete Ane u Plaškom i domaćoj javnosti poznato lice kao višegodišnji tajnik i kancelar u Gospićko-senjskoj biskupiji,  u Pastoralnom centru župe Svetoga Josipa u sklopu Tribine četvrtkom održao je predavanje na temu “Vrednote i vrijednosti u odgoju djece i mladih“, javlja Lika express


Tribina je održana u korizmeno vrijeme, vrijeme uoči blagdana Uskrsa, pa kako kaže organizator tribine vlč.Luka Blažević, otvaranje nove sezone tribina namjenjeno je djeci i mladima. Posebno je na ovu tribinu pozvao roditelje djece koja se pripremaju za sakramente Prve pričesti i Krizme.

Vrijednosti i vrednote su istoznačnice, odnosno riječi koje znače isto. No razlika je da vrijednosti pripadaju ekonomskom području, primjerice vrijednosti automobila, robe, novca ili rada. S druge strane vrednote su skup općih uvjerenja, različitih mišljenja i tema i načina razmišljanja koje su povezane s određenim načinom života.

To su snažne ideje koje nas potiču na djelovanje i motiviraju u radu. Na primjer ovih dana napadao je snijeg, teta ili baka ne može  očistiti ulaz do svoje kuće, idemo im pomoći. To je vrednota, ne bismo to morali učiniti,ali se osjećamo bolje kada to učinimo“, kaže fra Tomić.

Više na Lika express


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close