DomZdravlje

Ako stavljate fotografije svoje djece na Internet, možda bi trebali prestati

Sigurnost djeteta treba biti na prvom mjestu i roditelji, prijatelji ili članovi uže obitelji trebaju uvijek imati na umu da te fotke može vidjeti svatko,ali i da mogu utjecati na njihov život


Iako na prvi pogled zvuči nevino, fotografije vaše slatke djece objavljene online više nikad neće biti samo vaše. Ne mora značiti da će se išta loše dogoditi, ali u vrijeme kada se sve odvija preko interneta, krađa identiteta i dostupnost sadržaja ljudima za koje ne znate ni tko su, ni s čim se bave ni s kakvim mentalnim bolestima se bore, sigurnije je zaštititi svoje dijete.

1. Nikad ne objavljujte lokaciju

Radi djetetove sigurnosti ako i dijelite fotografije na društvenim mrežama nemojte objavljivati lokaciju. Bilo da ste u školi, na plesu ili na plaži – ne objavljujte gdje ste jer ne želite da nepodobne osobe saznaju gdje se vaše dijete kreće, savjetuje portal Bright Side.

2. Nemojte dijeliti fotke dječjih hobija

Koliko god bili ponosni na svoje mališane – odolite porivu da dijelite fotografije njihovih hobija i interesa. Oni koji ih žele prevariti i namamiti tako dobivaju puno informacija o onome što dijete voli.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: mojaporodica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close