VijestiSportTurizam

FOTOGALERIJA Šezdeset nordijskih hodača tri dana uživalo na mjesečevom otoku Pagu

U tri dana obišli su najljepše staze nordijskog hodanja na području Grada Paga.


Prošli petak, subota i nedjelja, na Pagu su bili rezervirani za nordijsko hodanje. Ukupno šezdeset nordijskih hodača odazvalo se na događanje “Nordijsko hodanje Mjesečevim otokom” koje se ove godine organiziralo po prvi puta. Turistička zajednica grada Paga i Nordijsko hodanje.hr, proveli su nordijske hodače kroz tri atraktivne i posve različite staze naziva Putovima Mentora, Put Sunčanog sata i Zagrljaja kamena i vjetra koje su dobro raspoloženi nordijski hodači prohodali prva dva dana događanja.

Različitost pejzaža, isprepletenost kamena, zelenila, plavog mora i neba, netaknuta priroda, uz idealno rano jesensko vrijeme, bili su zaista prava poslastica za ljubitelje ovog načina hodanja. Kako bi novi hodači naučili tehniku nordijskog hodanja prva dva dana održana su i dva kratka tečaja u Vlašićima i Dinjiški, a prethodno i u gradu Pagu.

Treći dan hodači su se planinarskom stazom uspinjali na sveti Vid, najviši vrh otoka,  s kojeg se proteže prekrasan pogled – vidici su otvoreni na sve strane,  cijeli otok vidi se kao na dlanu, a nezaboravan je pogled na susjedne otoke Rab, Mali Lošinj, Silbu, Olib, Maun. Trud i napori hodača okrunjeni su prekrasnim pogledom pod okriljem velebnog Velebita nakon trodnevnog hodanja dugog ukupno 30 km.

“Bilo je prekrasno!” To su riječi koje sam najčešće čula ova tri dana Nordijskog hodnaja mjesečevim otokom. Mnogi koji su na Pagu prvi put, iznenađeni su ljepotom otoka, zadovoljni što su, uz nordijsko hodanje, s kojim su se mnogi susreli prvi put, uživali u očaravajučoj prirodi, druženju i degustaciji paških specijaliteta. Postavili smo dobre temelje i već planiramo proljetno izdanje koju sudionici željno iščekuju.  Proljeće na Pagu najbolje dočarava svu njegovu bezvremensku ljepotu i razanolikost. Srdačno vas pozivamo!, rekla je Silvija Zoković, jedna od organizatorica događaja.

Drugog dana organizirana je Paška večer u hotelu Smokva u gradu Pagu, uz degustaciju paških delicija i glazbenu pratnju klape Batarele, a sve hodače pozdravio je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić zaželjevši im da dođu i slijedeće godine te da svoje lijepe dojmove na ovom događanju prenesu i drugim ljubiteljima nordijskog hodanja.

 Turistička zajednica Grada Paga promoviranje mogućnosti pješačkog turizma vidi kao jednu od zanimljivih grana aktivnog turizma u pred i i possezoni. Najljepše je bilo vidjeti nasmiješena i zadovoljna lica naših hodača,  a ovo nam je odličan temelj za organizaciju  slijedeće godine i upotpunjavanje sa novim sadržajima kojima područje grada Paga obiluje, rekla je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga.

Turistička zajednica grada Paga zahvaljuje donatorima poklona za nordijske hodače: Oktal Pharma d.o.o., Ljekarne Vaše zdravlje, tvrtki Zonel d.o.o. – Zona srca.hr, Paškoj sirani d.d., Solani Pag d.d., Marketu Lorenco i tvrtki Vina otoka Paga.

U nastavku pogledajte fotogaleriju iz Dinjiške sa starta drugog dana, a na Facebook stranici Turistička zajednica Grada Paga i ostale fotografije od sva tri dana.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close