DogađanjaVijesti

FOTOGALERIJA Izložba MIRJANE MODRUŠAN na Trešnjevci popunjena do posljednjeg mjesta!

Slikarica Mirjana Modrušan prošlog petka predstavila se zagrebačkoj publici. U večernjim satima Trešnjevka je u Mjesnom odboru Samoborček na Novoj cesti ugostila izložbu umjetnice iz Rakovice kojoj je ovo bila druga samostalna izložba u Zagrebu. Izložba je doživjela izuzetno veliki interes publike, prisustvovali je oko 80 građana.

Početak izložbe otvorila je Jadranka Pausić, slikarica i dugogodišnja prijateljica Mirjane Modrušan. U uvodnom emotivnom govoru izrazila je vrijednosti i postignuća Modrušan koja je životnim putem pokazala da je umjetnička duša, otvorena i hrabra u svom djelovanju o čemu govore i njene slike. Zatim je uslijedio glazbeni dio programa, na gitari je nastupio Tone Butina a na flauti Viktorija Butina.

Po završetku prvog dijela, voditeljica Pausić pozvala je Antu Fumića s portala LIKACLUB na kratki govor. U govoru je Fumić pozdravio sve goste i posebno zahvalio gostima na velikom odazivu s obzirom da kulturna događanja nisu toliko posjećena u današnja vremena. Pritom se osvrnuo na dogovor oko ove izložbe koji je trajao vrlo kratko, s obzirom da se zaista radilo “za dušu”. Fumić je zatim pozvao glavnu organizatoricu izložbe Mirjanu Modrušan.

Pozdravljam sve drage goste, prijatelje i poznanike, sve ljude dobre volje. Zahvaljujem organizatoru izložbe, gosp. Anti Fumiću, voditelju portala LIKACLUB, koji mi je omogućio ovo događanje. Zahvaljujem svojoj dragoj prijateljici i kolegici, slikarici Jadranki Pausić na vođenju ove izložbe, zahvaljujem našim dragim glazbenicima Viktoriji i Toni Butini, koji me uvijek prate sa svojim notama na izložbama. Zahvaljujem i profesionalnim fotografima Tomislavu Čaru iz Zagreba i Slavku Biondi iz Slunja koji će nas sve milenijski ovjekovječiti. Na kraju moram zahvaliti mom dragom Zdeslavu bez kojeg sve ovo nebi vrijedilo, sve vas pozivam da uživate u izložbi za dušu sa dušom, hvala vam svima! – pozdravila je i zahvalila slikarica Modrušan sve goste.

Po završetku govora uz umirujuću glazbu gosti su uz domjenak razgledali motive na fotografijama koji su prikazivali razne dijelove Like, ali i Hrvatske, Varaždina, Zagreba, Slunja i Plitvičkih jezera.

Izložbi su prisustvovali uvaženi gosti iz Vijeća Gradske Četvrti Trešnjevke Sjever; predsjednik Vijeća Ivan Butorac, i članovi Zlata Levačić i Željko Sladović, te iz Sindikata medicinskih sestara; predsjednica Glavnog vijeća Anica Prašnjak i stručna suradnica Marijana Smolčić.

 

Foto: Tomislav Čar, Slavko Bionda

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close