KarijeraIzdvojeno

FOTO Završni prikaz vojne vježbe UDAR 21 održan na poligonu Eugen Kvaternik u Slunju

Hrvatska vojska pomiče granice svojih sposobnosti, poručio je ministar Banožić


Završni prikaz vojne vježbe “UDAR 21” održan je na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, u utorak 12. listopada 2021. godine.

Završnom prikazu vojne vježbe “UDAR 21” nazočili su ministar obrane Mario Banožić, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, generali i drugi vojni zapovjednici.

Završni prikaz vojne vježbe UDAR 21 održan je na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, u utorak 12. listopada 2021. godine| Foto: MORH/ M. Čobanović

Ministar Banožić je rekao kako vježbe pokazuju motiviranost, sposobnost i spremnost Hrvatske vojske za odgovore na različite izazove. Pokazuju ocjenu Hrvatske vojske i ocjenu onih koji vode sustav obrane i sustav opremanja Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska pomiče granice svojih sposobnosti! Vjerujem kako ste i tijekom provođenja ove vježbe, iskoristili prigodu za usklađivanje u postupanju, u iznalaženju najboljih praksi djelovanja, kako bi i sutra, u provođenju zadaća bili još uspješniji, brži i uvjerljiviji!”, istaknuo je ministar Banožić.

Završni prikaz vojne vježbe UDAR 21 održan je na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, u utorak 12. listopada 2021. godine| Foto: MORH/ M. Čobanović

Ministar je naglasio kako se u suradnji s Glavnim stožerom izrađuje novi Dugoročni plan razvoja u kojem će biti navedena oprema za modernizaciju i opremanje vojnika kako bi u vježbama, mirovnim operacijama i misijama hrvatski vojnici bili još bolji.

“Pred nama je najveće ulaganje, nabava višenamjenskoga borbenog aviona za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, no to ne znači da će ostale grane biti zapostavljene”, kazao je ministar.

Predsjednik Milanović istaknuo je kako Hrvatska vojska danas raspolaže sredstvima koje hrvatski vojnici prije 30 godina nisu imali, brani hrvatski suverenitet i teritorijalnu cjelovitost.

Završni prikaz vojne vježbe UDAR 21 održan je na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, u utorak 12. listopada 2021. godine| Foto: MORH/ F. Klen

Admiral Hranj čestitao je pripadnicima Hrvatske vojske na uspješno izvedenoj vježbi. “Ovo je važna aktivnost jer se radi o potvrdi spremnosti deklariranih snaga Hrvatske vojske koji sudjeluju u zadaćama NATO-a, zadaćama potpore miru i suočavanja s krizama”, rekao je admiral te naglasio kako su hrvatski vojnici pokazali da su visoko motivirani, profesionalni, dobro pripremljeni i organizirani.

Završni prikaz vojne vježbe UDAR 21 održan je na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju, u utorak 12. listopada 2021. godine| Foto: MORH/ F. Klen

Vojna vježba “UDAR 21” provodi se od 11. do 22. listopada 2021. na vojnim poligonima “Eugen Kvaternik” u Slunju i “Gašinci” u Gašincima te u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji, s ciljem ocjenjivanja deklariranih snaga za sudjelovanje u misijama, operacijama i inicijativama Saveza prema preuzetim ciljevima sposobnosti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close