VijestiScenaTurizam

FOTO/VIDEO U Novalji svečano otvoren 2. Olive Classic – festival klasične glazbe koji se održava među maslinama

U subotu 3. kolovoza s početkom u 21 sat na čarobnoj lokaciji Lunjskih maslinika započeo je prvi Olive Classic Festival, koji će se u prostoru amfiteatra odvijati do 9. kolovoza.


Prve večeri Festivala svoj nastup su održali rezidentni umjetnici ovogodišnjeg Festivala – koncertni pijanist Dmytro Choni, pobjednik glasovitih natjecanja u Americi, Argentini, Italiji, Hrvatskoj i Španjolskoj 2018. i 2019. godine i mladi osječki fagotist Matko Smolčić, dobitnik nagrade ICMA (International Classical Music Award) za najboljeg europskog mladog glazbenika, te talentirani mladi glazbenici ansambla “Ensemble Esperanza” iz Lihtenštajna, dobitnici jedne od najznačajnijih europskih glazbenih nagrada Opus Klassik 2018. Tijekom koncerta izvođena su djela Edwarda Elgara, Antonia Vivaldija i Frederica Chopina.

Podsjetimo, Festival „Olive Classic“ proizašao je iz ideje mentora Dražena Domjanića da otoku Pagu donese novu vrijednost. Zamisao je svake godine predstaviti po jedan europski grad, imati po jednog ili dva glazbenika koji će obnašati funkciju „Artist in Residence“ i predstaviti jedan instrument koji će dominirati festivalom. Cilj festivala je zainteresirati publiku, svih dobnih skupina koji bi kroz ovaj projekt bili obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, prekrasnu lokaciju i gastronomiju.

U tisućljetnim vrtovima lunjskih maslina na prostoru amfiteatra od 2. do 9. kolovoza održava se pet cjelovečernjih koncerata na kojima će nastupiti 27 vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva, koji uspješno grade međunarodne karijere. Na programu su razna zanimljiva djela hrvatskih i svjetskih skladatelja klasične glazbe, a ove godine predstavlja se europski grad Vaduz – glavni grad Lihtenštajna.

Druge večeri Festivala, u nedjelju 4. kolovoza s početkom u 21 sat nastupit će Ensemble Esperanza.

Uz Grad Novalju i TZ Grada Novalje, organizator Festivala je Međunarodna glazbena akademija iz Kneževine Lihtenštajn, koja stipendira mlade glazbenike svijeta, pobjednike nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

Pogledajte galeriju fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close