Politika

FOTO/VIDEO U Novalji potpisan ugovor o prijenosu vlasništva za izgradnju stanova po programu POS-a

U ponedjeljak 15. srpnja 2019. potpisan je Ugovor o prijenosu prava vlasništva s Grada Novalje na Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), kako bi Agencija mogla pristupiti realizaciji Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području Grada Novalje.


Gradsko vijeće Grada Novalje donijelo je na sjednici održanoj 4. lipnja 2018. godine Odluku o uključivanju Grada Novalje u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje -POS- koja je objavljena u Županijskom glasniku Ličko-senjske županije broj 12/18. Člankom 2. navedene Odluke Grad Novalja obvezao se da će za izgradnju stanova osigurati dio građevinskog zemljišta oznake 1017/2 k.o. Novalja I. Potom su provedena dva javna poziva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa POS-a nakon kojih su objavljene konačne liste reda prvenstva sa ukupno 73 uredne prijave.

Kako bi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) mogla pristupiti realizaciji Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Novalje (zatražiti lokacijsku dozvolu, izvršiti parcelaciju zemljišta, zatražiti građevinsku dozvolu) bilo je potrebno da Grad Novalja APN-u prenese u vlasništvo građevinsko zemljište koje se obvezao osigurati. Tim povodom gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj sa suradnicima potpisali su Ugovor o prijenosu prava vlasništva s Grada Novalje na Agenciju.

U prigodnom govoru gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo istaknuo je kako se radi o projektu koji je za Grad Novalju izuzetno bitan jer će pomoći mnogim mladim obiteljima koje zbog nepovoljne životne situacije često razmišljaju krenuti prema inozemstvu, prema Irskoj, Njemačkoj i nekim drugim europskim zemljama

Upravo ova inicijativa koju smo lani pokrenuli ima za cilj ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a to su uglavnom mladi ljudi, omogućiti da na jedan puno povoljniji način zajedno s agencijom riješe svoje ključno životno pitanje – a to je stambeno pitanje. I zato smo odlučili da ovako brzo reagiramo i u tako kratko vrijeme provedemo dva javna poziva, rekao je Dabo.

Gradonačelnik Dabo naglasio je da će Grad Novalja u suradnji s Agencijom koordinirati sve daljnje korake da se što prije krene u realizaciju ovog projekta koji će omogućiti mladim ljudima da ostanu u gradu živjeti i da Novalja zadrži svoj odličan status kad je u pitanju demografska slika.

Neki od njih čak i 15, 20 godina žive u Novalji i nemaju riješeno stambeno pitanje ili ga pokušavaju već godinama riješiti. Ovom porukom i ovim potezom želimo im reći da su dobrodošli i da ćemo ih itekako rado primiti za svoje sugrađane, rekao je Dabo.

Direktor APN-a Slavko Čukelj je istaknuo da nakon potpisivanja ovog ugovora slijedi sljedeća faza projekta, a to je dogovaranje oko broja i veličine stanova i angažiranje projektanata koji bi trebali taj zadatak izvršiti te da s POS-om imaju pozitivna iskustva u cijeloj državi, ali i na ovom području.

Stanovi su uglavnom izuzetno dobre kvalitete, po vrlo niskoj cijeni u odnosu na ovo područje, a kreditna linija koja to omogućava, a koja se subvencionira od strane Republike Hrvatske, omogućuje da ti krediti budu što jeftiniji i stanovi povoljniji za građane, istaknuo je Slavko.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close