VijestiTurizam

FOTO/VIDEO Spektakl u Gospiću za Teslin rođendan! Veliki odaziv građana na “Tesla Power of Lights”

Povodom proslave 163. obljetnice rođenja jednog od najvećih svjetskih umova Nikole Tesle, Turistička zajednica Grada Gospića priredila je pravi spektakl!


Bogati program i odličan odaziv građana obilježili su prvu manifestaciju pod nazivom “Tesla – Power of Lights” koja se sinoć održala na prepunom Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Velika proslava rođendana Nikole Tesle u organizaciji Turističke zajednice grada Gospića započela je simboličnim mrakom. Svjetla na glavnom gradskom trgu bila su ugašena pune tri minute, a ovim performansom organizatori su htjeli dočarati prisutnima kako bi bez brojnih Teslinih izuma izgledao svijet u kojemu živimo. Bez Nikole Tesle danas ne bi bilo struje, pa tako ni ovog događaja, istaknuto je u uvodu manifestacije.

Spektakl svjetlosti

U prvom dijeli programa posjetitelji su uživali u atraktivnom nastupu plesačica na svili, nakon čega je uslijedio svjetlosni ples goričke grupe Atomi. Tri plesača u svjetlećim odijelima izronila su iz potpunog mraka i svojim akrobacijama oduševila građane Gospića.

Nakon plesnih nastupa, za dobru atmosferu u nastavku večeri pobrinuli su se Diktatori koji su rasplesali i raspjevali gospićku publiku, a u spomen na činjenicu da je Nikola Tesla bio veliki ljubitelj dobrih vina, za vrijeme proslave njegovog rođendana građani su mogli uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi.

Manifestacija je završila dugo pripremanim laser-showom u sklopu kojega su, na oduševljenje svih prisutnih, nebo iznad Gospića prošarali izvanredni svjetlosni efekti.

Putevima Nikole Tesle

Dio proslave Teslinog rođendana bio je i edukativni vlakić “Putevima Nikole Tesle” koji je tijekom večeri obilazio sve lokacije u Gospiću koje su bile vezane uz život i rad svjetskog genija. Isto tako, sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, bile su posebno osvijetljene  – Muzej Like Gospić, Ljekarna Pablo, Zgrada učiteljskog fakulteta, Murkovića Mlin na rijeci Novčici te Zgrada Veleučilišta Nikola Tesla Gospić.

Da su građani Gospića pokazali veliko zanimanje za priču o dijelu Teslinog života vezanom uz Gospić, svjedoči činjenica da je vlakić od prve do posljednje ture bio prepun putnika!

Vrhunski odaziv građana

Proslava 163. rođendana Nikole Tesle, koji se u gradu Gospiću po prvi put obilježila na ovaj način, ostat će zapamćena po vrhunskom odazivu građana. Može se reći da je manifestacija “Tesla – Power of Lights” i više nego uspjela, a osim bogatog i spektakularnog  programa u organizacije Turističke zajednice grada Gospića, za veliki uspjeh manifestacije zaslužni su i sami građani koji su se odazvali događaju u ovako velikom broju.

Mi smo prezadovoljni reakcijama građana i turista na događaj Tesla power of lights, danas sam osobno dobila zaista puno pozitivnih poruka i komentara. Ovo je odlična podloga za dalje, jer Tesla je brend sam po sebi, a mi imamo tu čast da je rođen na ovim prostorima i to moramo iskoristiti. Grad u budućnosti mora imati svjetlosne instalacije koje će ga krasiti cijelu godinu i koje moraju u znak Tesli i svijetlu biti na neki način prepoznatljivi. Turistička zajednica će već u slijedećih 2 mjeseca raditi na ideji o održavanju manifestacije u 2020. godini koja mora biti još bolja, još veća i zanimljivija, rekla je Maja Strilić, direktorica Turističke zajednice Grada Gospića

Dio atmosfere pogledajte u galeriji fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close