VijestiSport

FOTO/VIDEO Krznarić i Piršljin veslali od Rijeke do Senja! U avanturi kajakom prešli 56 kilometara

Avanturisti Milan Krznarić i Stipe Piršljin stigli su u nedjelju, 26.5.2019. na cilj u Senj.


U njihovoj drugoj dionici puta od Novog Vinodolskog do Senja pratilo ih je dobro vrijeme i mirno more, a u drugom danu preostalo im je 25 km što su laganim tempom odveslali kroz 5 sati.

Drugom dionicom veslanja i uživanja uz obalu Jadranskog mora proveli smo na mirnom moru. Iako smo ležerno veslali, stigli smo za oko 5 sati do Senja. Ovo je predivan način na koji se može puno bolje upoznati naša Hrvatska obala, svakako i iz drugog kuta gledanja, kroz sport, rekao je Piršljin.

Tijekom dva dana kajakarenja ukupno su od Rijeke do Senja odveslali 56 km, a što čini ukupno oko 17 sati laganog veslanja.

Nakon prespavane noći na jednoj od uvalica uz Novi Vinodolski, probudili smo se uz predivan prizor mirnog mora. Iako smo sa obale mogli vidjeti Senj u udaljenosti od dvadesetak kilometara, znali smo da i nije tako blizu kako se i čini, a pored uživanja uz pogled na obalu i otok Krk, gledali smo u taj cilj punih 5 sati kajakarenja. U Senju, uz nekoliko zainteresiranih turista za naš avanturistički pothvat dočekao nas je i domaćin, prijatelj i kolega Nino Salkić kojemu se zahvaljujemo na dočeku i lijepim fotografijama, ispričao nam je Milan.

Krznarić i Piršljin ovim putem zahvaljuju Josipu Filipoviću, predsjedniku udruge Rimeteo koji im je tijekom poduhvata pružao vrijedne informacije o vremenskoj prognozi, Naturi Turist agenciji iz Plitvičkih Jezera koja je podržala i ovaj njihov pothvat, te Feel Free Adriatic, jedinoj firmi koja ih je podržala u vrijednoj opremi potrebnoj za kajakarenje.

Pogledajte galeriju fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Milan Krznarić, Stipe Piršljin, Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close