VijestiScenaTurizam

FOTO/VIDEO Koncertom “Sound of Lun II” svečano zatvoren ovogodišnji Olive Classic festival

U petak 9. kolovoza s početkom u 21 sat na čarobnoj lokaciji Lunjskih maslinika koncertom pod nazivom  Sound of Lun II svečano je zatvoren ovogodišnji Olive Classic festivala


Na petom i posljednjem koncertu festivala svoj nastup su održali  koncertni pijanist Dmytro Choni, pobjednik glasovitih natjecanja u Americi, Argentini, Italiji, Hrvatskoj i Španjolskoj 2018. i 2019. godine, naša višestruko nagrađivana violinistica Sara Domjanić, te talentirani mladi glazbenici ansambla “Ensemble Esperanza” iz Lihtenštajna, dobitnici jedne od najznačajnijih europskih glazbenih nagrada Opus Klassik 2018. Tijekom koncerta izvođena su djela Felixa Mendelssohna i Josepha Haydna.

Podsjetimo, Festival „Olive Classic“ se u tisućljetnim vrtovima lunjskih maslina na prostoru amfiteatra odvijao od 2. do 9. kolovoza. Na pet cjelovečernjih koncerata nastupilo je 27 vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva, koji uspješno grade međunarodne karijere. Na programu su bila razna zanimljiva djela hrvatskih i svjetskih skladatelja klasične glazbe, a ove godine na koncertu European Capitals predstavio se Vaduz – glavni grad Kneževine Lihtenštajn koja obilježava 300 godina postojanja.

Ideja festivala „Olive Classic“ je svake godine predstaviti po jedan europski grad, imati po jednog ili dva glazbenika koji će obnašati funkciju „Artist in Residence“ i predstaviti jedan instrument koji će dominirati festivalom. Cilj festivala je zainteresirati publiku, svih dobnih skupina koji bi kroz ovaj projekt bili obogaćeni za jedinstveno iskustvo koje spaja glazbu, prekrasnu lokaciju i gastronomiju. Ovaj projekt je značajno pridonio raznolikosti turističke ponude Paga, otoka čija je globalna prepoznatljivost – pored plaže Zrće kao destinacije ponajprije za mlade – tako obogaćena i ponudom vrhunske klasične glazbe u njegovu jedinstvenom rezervatu divlje masline.

Uz Grad Novalju i TZ Grada Novalje, partner Festivala je Međunarodna glazbena akademija iz Kneževine Lihtenštajn, koja stipendira mlade glazbenike svijeta, pobjednike nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

Pogledajte galeriju fotografija!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB / Milan Krznarić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close