JadranskiIzdvojenoPromo

FOTO/VIDEO Jure Mesopust kažnjen za sve loše što se dogodilo u Novalji protekle godine

"POVORKA JE ONO ŠTO OSTAJE, ŠTO TRAJE..."

Maškaranom povorkom i spaljivanjem Jure Mesopusta danas je završio zabavni program ovogodišnjih Novaljskih maškara u organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje.


U veseloj i šarenoj povorci koja je prodefilirala gradom sudjelovalo je desetak grupa iz vrtića i nižih razreda osnovne škole. Predvodio ju je kamion s glazbom, povorka je tradicionalno vodila i Juru Mesopusta, a mališane je na Trgu bazilike dočekao Dražen Turina Šajeta sa zabavnim programom.

Dražen Peranić, ravnatelj Centra za kulturu Grada Novalje, ispričao nam je da maškarana povorka u Novalji ima dugu tradiciju.

“Iako, nažalost, maškare polako gube onu svoju posjećenost, povorka je ipak ono što ostaje, što traje i ono što se nadam da ćemo nastaviti jer to je način da se i tradicija nastavi. Ako budemo poticali mlade i djecu da se maškaraju, da gredu u povorke, vjerujem da će i kad odrastu nastaviti dalje tim putem”, rekao je Peranić.

Današnjoj maškaranoj povorci prethodilo je suđenje Juri Mesopustu, a ono se održalo po prvi puta ove godine, u subotu 22. veljače u hotelu Kaneo. Građani su imali priliku poslušati zanimljive dogodovštine – štrolice koje su se dogodile u Novalji, a zbog kojih se, već tradicionalno, optužuje Jura Mesopust.

“Bio je to igrokaz, prava kazališna predstava u kojem je Jure imao i svoga tužitelja i branitelja. Porota je odlučivala o njegovoj sudbini, a danas ćemo samo pročitati presudu i Jure će tradicionalno biti kažnjen onako kako je to i zaslužio”, rekao je Peranić.

Na samom vrhuncu dana održano je čitanje presude Juri Mesopustu koji je spaljen na rivi i na taj način kažnjen za sve nedaće koje su Novalju zadesile u protekloj godini.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close