VijestiScena

FOTO/VIDEO HKUD Široka Kula prikazalo bogatu tradiciju i običaje svoga kraja

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Široka Kula“ iz Široke Kule sinoć je u Gospiću organiziralo koncert povodom šest godina postojanja i djelovanja društva.


Prepunu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević” Gospić članovi raznih sekcija društva oduševili su izvedbom starih pjesama i plesova, a u sklopu bogatog programa priredbe prikazani su i običaji, gastronomija i tradicijski zanati ličkog kraja. Publiku je najviše nasmijala dramska sekcija društva koje je izvela humorističan skeč o zgodama naših starih i nezgodama naših starih, a gost večeri ove godine je bilo kulturno-umjetničko društvo „Sveti Mihovil“ Nikšić iz Karlovačke županije.

HKUD „Široka kula“ iz Široke kule osnovano je u prosincu 2013. godine. Danas broji 60-tak članova koji djeluju kroz folklornu sekciju, u sklopu koje je osnovana dječja folklorna skupina, tamburašku i dramsku sekciju te etno radionicu. Predsjednica društva je Mandica Rukavina.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close