KulturaIzdvojeno

FOTO “Vesele žene Hrvatske” do suza nasmijale gospićku publiku

PREMIJERA PREDSTAVE

Premijera predstave “Vesele žene Hrvatske” u izvedbi Amaterskog kazališta Gospić održana je sinoć u Pučkom otvorenom učilištu.


Nastala prema dramskom predlošku Matka Elezovića i u režiji prof. Anele Serdar Pašalić., predstava “Vesele žene Hrvatske” deseta je predstava i prva komedija u sedam godina dugoj povijesti kazališta.

“Ono za čim smo uvijek išli jest to da svaka od naših predstava bude nova i drugačija. Pravom komedijom se nismo bavili do sada i zajedničkim radom, traženjem odlučili smo se za ovaj komad”, rekla je Anela Serdar Pašalić.

Kaže da je jako zadovoljna sinoćnjom izvedbom, posebno uzimajući u obzir situaciju s epidemijom koronavirusa, koja je prekinula rad kazališta i za nekoliko mjeseci odgodila premijeru predstave: “Ovo je bilo jedno vrijeme velikog rada, truda i ja glumicama od srca čestitam, jako sam ponosna”, rekla je Anela.

U predstavi sudjeluju Maja Brozičević, Ružica Grivičić, Marija Šaban i Tatjana Kolak, koja je osmislila  scenografiju i kostimografiju. Glumice su utjelovile  različite tipove hrvatskih žena koje žive u različitim sredinama, ali se bore s problemima koji su svevremenski, bez obzira na lokalnu ili vremensku granicu.

Specifičnost ove predstave leži i u jezičnim izazovima te su glumice dosta radile na dijalektima.

“Svaki ovaj prizor koji ste večeras mogli vidjeti zahtijeva jednu veliku jezičnu britkost jer se zapravo njome na veliki način dočarava upravo ono što smo večeras htjeli postići”, kaže Anela.

“Mislim da smo, osim dijalektom, taknuli i sve ono što naše društvo u principu dotiče – od školstva, politike, problema istospolnih brakova, klasičnog odnosa svekrve i snahe sve do “fancy” starica i plastične kirurgije, odnosno onoga što je danas nažalost postalo veliki trend”, dodaje Tatjana Kolak.

Dvorana učilista je bilo popunjena do posljednjeg mjesta, poštivale su se epidemiološke mjere, a publika je sa smijehom i oduševljenjem pratila predstavu koju je Amatersko kazaliste Gospić izvelo na veoma visokom nivou.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close