Sport

FOTO Usponom na Begovački kuk Gromovčani proslavili 49. rođendan društva

Vikend iza nas bio je slavljenički za sve članove Planinarskog društva Gromovača iz Otočca te njihovih planinarskih prijatelja iz raznih krajeva Hrvatske koji su zajedno proslavili 49. rođendan PD Gromovača zajedničkim usponom na Begovački kuk (1.404 mnv).


Oko 100-tinjak planinara raznih dobnih skupina okupilo se u 10:00 sati na Begovači ispred Careve kuće te krenulo na uspon. Dio planinara popeo se na stjenoviti i strmi Begovački kuk, dok je dio planinara prošetao do Lubenovca. Uspon je trajao 3 sata, a planinari su osim druženja i osvajanja vrha mogli uživati u ostalim ljepotama koje pruža Nacionalni park Sjeverni Velebit poput pogleda na Veliki Kozjak, Hajdučke i Rožanske kukove i sl. Dan je osim za planinarenje bio idealan i za fotografiranje, stoga ne čudi da su odmaranje na vrhu planinari iskoristili i za fotografiranje dronom. Pri povratku u Carevu kuću sve planinare čekao je ručak, a druženje se nastavilo uz pjesmu.

Osim slavljenika – članova PD Gromovača, ovom usponu prisustvovali su i članovi: PD Željezničar iz Gospića, PD Mrsinj iz Korenice, PUP Kuterevo, HPD Željezničar Zagreb, HPD Klek iz Ogulina, PD Škamnica Brinje, PD Strilež iz Crikvnice te lokalno stanovništvo. Posebno valja napomenuti kako je među planinarima bio i gospodin Tomislav Čanić – doajen ličkog planinarstva, osnivač PD Gromovača gospodin Gojko Majetić, pročelnica SPV Lika gospođa Marijana Nahod te predstavnice Planinarskog saveza LSŽ. Najmlađi sudionik bila je djevojčica Erika Orešković koja ima tek 4 godine.

Sljedeće godine PD Gromovača obilježit će 50. Dan društva odnosno pola stoljeća postojanja te najavljuju veliko slavlje, a planovi i ideje već se razrađuju.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Planinarsko društvo Gromovača

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close