SportZdravljeTurizam

FOTO Uspješno završeno BIKE ODMORIŠTE na Ruti Špilje kod Baraćevih špilja

Baraćeve špilje kod Rakovice na samom jugu Karlovačke županije obogatile su svoj sadržaj na tzv. “Ruti špilje”. Riječ je o posebnom odmorištu za turiste bicikliste koje je izrađeno po projektnoj dokumentaciji na lokaciji Baraćevih špilja, pred samim ulazom u destinaciju. Ležaljke, stolovi, klupe i stalci za bicikle uklopljeni su u prirodnu vizuru i izrađeni od prirodnih materijala.

U skladu je ovo s usvojenom Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine po kojoj cikloturizam predstavlja turistički proizvod s izraženom perspektivom razvoja, osobito na području Karlovačke i Ličko-senjske županije. S obzirom da je svrha projekta “Bike odmorište na Ruti špilje” razvoj turizma i razvoj gospodarstva, ovo je itekako opravdan projekt. On će doprinijeti ukupnoj održivosti razvoja turizma na području Općine Rakovica.

Rakovica - HTZ v.2

Ravnateljica Baraćevih špilja gđa. Tihana Oštrina za LIKACLUB je izjavila:

 Svoj turistički lokalitet obogatili smo za odmorište koje je namijenjeno našim posebnim posjetiteljima, a to su upravo biciklisti. Sada se, nakon vožnje na 60 kilometara staza u Općini Rakovica, kod nas, na dijelu biciklističke Rute špilje mogu odmoriti i parkirati na 24 parkirna mjesta. Uz stalke za bicikle osigurali smo i ležaljke za osam osoba te dva stola i četiri klupe gdje se mogu družiti i odmoriti. Zahvaljujemo se Karlovačkoj županiji što su prepoznali naš projekt i za isti nam dali potporu.

Baraćeve špilje ovim projektom unaprijedili su turističku destinaciju, obogatili turistički sadržaj i omogućili dulje zadržavanje posjetitelja. “Ruta Špilje” kao projekt koji traje već neko vrijeme, ima za cilj i produženje turističke sezone. Korisnici ovog Bike odmorišta su svi posjetitelji koji borave na području Turističke zajednice Općine Rakovica koja podsjetimo, ima i preko 250 000 noćenja godišnje.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Baraćeve špilje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close