Turizam

FOTO Unutrašnjost kule Starog grada Drežnika moći će se razgledati i ove sezone

Plitvičke doline kao glavni brend Turističke zajednice općine Rakovica i ove godine će omogućiti svim turistima obilazak obnovljene kule Starog grada Drežnika. U Karlovačkoj županiji to je još jedna u nizu kula,a najviše se od drugih razlikuje upravo po tome što je jedina gotovo potpuno obnovljena.

Stari grad Drežnik nalazi se na Ruti vode u Plitvičkim dolinama, a prvi put se spominje još 1185. godine. Kroz nekoliko stoljeća je bio u vlasništvu Nelipića, Gisingovaca i Babonića, a spominju se i knezovi Krčki koji su kasnije postali Frankopani.
Utvrda Stari grad Drežnik branila je Plitvičke doline kroz stoljeća, a oslobođena je 1788. godine nakon dvodnevne opsade i snažne topovske vatre austrijskih carskih postrojbi. O toj bitci postoji i povijesna fotografija.
Dresnik-1788
Danas je kula Starog grada Drežnika potpuno obnovljena i otvorena za turističke posjete. Nalazi se na jednoj od tri tematske rute koje se brendiraju u Plitvičkim dolinama – Ruti vode. U fotogaleriji pogledajte kako Stari grad Drežnik izgleda ove godine i posjetite ga u sezoni 2017., detaljnije informacije pronađite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica ovdje.
rakovica-htz-1


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close