VijestiScena

FOTO U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić održan književni susret sa Sanjom Polak

Samostalna narodna knjižnica Gospić sinoć je organizirala književni susret sa spisateljicom Sanjom Polak.


Sanja Polak diplomirana je učiteljica, suautorica udžbenika za djecu razredne nastave i spisateljica 11 književnih djela, a polovicom 2019. godine bit će objavljena njena 12. knjiga.

Na književnom susretu Sanja Polak je učenicima OŠ dr. Jure Turića i studentima učiteljskog fakulteta u Gospiću ispričala kako je krenula pisati svoje prve priče i kako je došlo do objavljivanja njene prve knjige. Kao djevojčica nije voljela čitati, a željela je imati petice u školi. Jedan dan mamina prijateljica donijela joj je “tabletice za petice” (koje su se sastojale od mnogo priča) kako bi počela dobivati mnogo petica. Tako je zavoljela čitati i vježbati svoj mozak.

Moji učenici, tada 2. razred osnovne škole, nisu voljeli čitati. Dala sam si zadatak i napisala sastavak (priču) i umnožila u 25 primjeraka i sutradan podijelila svojim učenicima da pročitaju i navečer stave pod jastuk. Kada su došli u školu bili su oduševljeni pričom i oni meni zadali zadaću da napišem još priča, uz uzvik “Hoćemo još!”, rekla je Sanja.

Nakon napisanih 30 priča odlučila je zauvijek sačuvati svoje priče i izdala je prvu knjigu – Dnevnik Pauline P.
Pisala je knjige i po željama svojih učenika, od kojih je za jednu knjigu o nogometu, na želju nekoliko dječaka, proučila sve o nogometu, a oni su joj u tome pomogli s osobnim primjerima, treninzima pa čak i pronalaskom knjiga o nogometu.

Na kraju susreta učenici i studenti su postavljali pitanja Sanji o svemu što ih je zanimalo. Jedno od najzanimljivijih pitanja je bilo “Koliko dugo Vam treba da napišete jednu priču?“, na što je Sanja odgovorila da u prosjeku za svaku priču koju pročitamo za 3 minute spisateljima treba 300 minuta da ju napišu, te je tako došla do omjera od 1/100 minuta za čitanje/pisanje.

Pogledajte galeriju fotografija!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close