VijestiTurizam

FOTO U Novalji održana radionica o smjernicama strategije turizma Ličko-senjske županije

U petak 15. studenog 2019. godine u Gradskoj knjižnici “Ivan Palčić” u Novalji održana je radionica vezana za izradu dokumenta “Strategija razvoja Ličko – senjske županije 2020.-2025.g.”


U organizaciji Turističke zajednice Ličko – senjske županije, predavanje o ovom dokumentu od iznimne važnosti za daljnji razvoj turizma i turističke djelatnosti na području cijele županije održao je izv.prof.dr.sc. Mili Razović iza kojeg stoji dugogodišnje iskustvo rada u turizmu.

U 2018. godini u Ličko-senjskoj županiji ostvareno je ukupno 3,3 milijuna noćenja, a prema ostvarenom turističkom prometu prednjači područje Grada Novalja sa 1,8 milijuna noćenja turista od čega su 1,6 milijuna noćenja strani turisti, rečeno je, između ostaloga, na radionici. Također, na prostoru Ličko – senjske županije u 2018. godini evidentirano je ukupno 55 tisuće kreveta, a prema prostornoj organizaciji najveći broj kreveta evidentiran je na prostoru Novalje i to 31 tisuća kreveta ili 56 posto ukupnih smještajnih kapaciteta Ličko – senjske županije.

Profesor Razović prisutnima je predstavio ciljeve Strateškog plana destinacije Novalja do 2025. godine, a to su učinkovito upravljanje turističkim razvojem, stvaranje infrastrukturnih pretpostavki za razvoj održivog turizma, unaprijeđenje postojećih i razvoj novih turističkih proizvoda te povećanje tržišne prepoznatljivosti.

Od “obitelji” do party gostiju” prema strukturi ciljanih segmenata, od “obiteljskog ljetnog odmora” i “party turizma” prema portfelju različitih turističkih iskustava, od obiteljskog i kamping smještaja prema višem udjelu hotelskog smještaja viših kategorija, od jednostavnog prema složenom lancu vrijednosti kvalitetnih sadržaja i usluga te od imidža “party destinacije” prema percepciji sadržajne i zabavne destinacije, navedeno je na prezentaciji.

Do 2025. Novalja je razvijena i međunarodno prepoznata turistička destinacija kvalitetnog, sadržajnog i nadasve zabavnog odmora, od opuštajućih i aktivnih do party i avanturističkih iskustava, namijenjenih parovima i mladima, sportskim rekreativcima i obiteljima tijekom većeg dijela godine – vizija je strateškog plana destinacije Novalja.

Primarni proizvodi grada Novalje su sunce i more, planinarenje, cikloturizam i obilazak, dok su sekundarni proizvodi kulturni turizam ( sakralni objekti, čipka, suhozidi, masline), adrenalinski sportovi na moru i adrenalinski sportovi na kopnu, istaknuo je profesor Rizović.

Radionici su uz zainteresirane građane prisustvovali direktorica TZ Grada Novalje Marina Šćiran Rizner i direktor TZ Ličko – senjske županije Ivan Radošević.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close