KontinentalniTurizamIzdvojeno

FOTO U Novalji održana edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi podiže outdoor projekte Ličko-senjske županije na višu razinu


U prostoru Poduzetničkog inkubatora Ragan u Novalji, 29. i 30. travnja održana je edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja, a obuku su izvodili instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja.

Na edukaciji je sudjelovalo dvadesetak polaznika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, koji su nakon završene dvodnevne edukacije dobili potvrdu da su pohađali program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te da su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije, kojima je posvećeno mnogo vremena, o sigurnom vođenju na izlete i ture, o tehnikama pružanja prve pomoći, načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti, procjenama situacije i organizaciji akcije zbrinjavanja i spašavanja i o kvalificiranoj suradnji s HGSS-om.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta možete pronaći na službenim stranicama Odjela za turizam HGK.

S ulogom Zajednice pustolovnog turizma HGK prisutne je upoznala Iva Bencun, predsjednica Zajednice pustolovnog turizma HGK.

Proizvodi aktivnog odmora koji se razvijaju u Ličko-senjskoj županiji spoj su avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Pustolovni turizam ima važnu ulogu u strateškom razvoju nove koncepcije cjelogodišnje ponude aktivnog odmora te se izvrsno nadopunjuje s turističkom ponudom susjednih destinacija. Stručno vođene pustolovne ture turistima omogućuju upoznavanje s prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem putem različitih oblika kretanja. Programi vođenih pustolovnih tura turističko-poučnim, tematskim stazama unaprijedit će turističku ponudu destinacije, turistički nedovoljno razvijenog područja, putem iskorištavanja postojećih vrijednih kapaciteta kulturne i prirodne baštine.

Turističke zajednice otoka Paga  protekle godine zajednički pokreću projekt “Pag Outdoor” usmjeren na ujednačen razvoj i oblikovanje otoka Paga u jedinstvenu, usklađenu na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam.

U suradnji s partnerima, kroz odličnu sinergiju prošlo ljeto zaživio je i outdoor projekt Pag Outdoor Summer Weekend tj. koncept aktivnih tjedana koji se održavaju s licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma. Upravo iz tog razloga domaćin i partner ovogodišnje edukacije HGK i HGSS-a je Turistička zajednica Grada Novalje, koordinator i voditelj projekta te cijela platforma Pag Outdoor-a ide dalje i diže se na znatno višu razinu, odličnim brendiranjem cijele outdoor priče otoka Paga.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Županijska komora Otočac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close