VijestiScena

FOTO U Muzeju Like otvorena izložba o bogatoj prošlosti Udbine

U Malom salonu Muzeja Like u Gospiću sinoć je otvorena izložba “Gradina-Udbina 2008.-2018., 10 godina arheoloških istraživanja“.


Na izložbi su prikazani rezultati dosadašnjih arheoloških istraživanja Gradine u Udbini koje Muzej Like Gospić, u suradnji s Arheološkim muzejem u Zadru, provodi od 2008. godine. Autorica izložbe je dr. sc. Tatjana Kolak, voditeljica arheoloških istraživanja na Udbini i ravnateljica Muzeja Like

Arheološki lokalitet Gradina nalazi se na samom sjevernom rubu brda na kojem je izgrađeno današnje naselje Udbina, na povišenom, lako branjivom položaju s iznimnom pozicijom kontrolne točke Krbavskog polja. Postav izložbe čine arheološki nalazi koji pričaju priču o bogatoj povijesti Udbine, od prapovijesti, preko srednjeg do novijeg  vijeka.

Pogledajte galeriju fotografija s otvorenja izložbe!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close