FOTO U Gospiću se održava tenis turnir u organizaciji Teniskog kluba „Lika-Gospić“

Josip Durdov

Na zemljanim tenis terenima u Gospiću ovog vikenda se održava završni turnir u organizaciji Teniskog kluba „Lika – Gospić“.


Tenis je sport koji se u Gospiću igra više od 100 godina. U Gospiću je 21. srpnja 1900. godine osnovan teniski klub, prvi u Hrvatskoj, a u gospićkoj park šumi Jasikovac nalazilo se prvo tenisko igralište. Iako od tog terena danas nema ni ostatka,  tradicija igranja tenisa u Gospiću se očuvala sve do današnjih dana.

Tenis klub “Lika-Gospić” svake godine na kraju sezone organizira tradicionalni turnir u tenisu. Ove godine to je 10. turnir po redu, a broji oko 22 sudionika iz različitih gradova kao što su Otočac, Gospić, Zagreb, Opatija… Natjecatelji igraju pojedinačno i u parovima kroz 3 dana – petak, subotu i nedjelju. U slučaju da se izgubi u prvom kolu igra se i utješni turnir.

Tenis klub “Lika-Gospić” broji oko dvadeset članova, a imaju i školu tenisa koja sada uskoro kreće u 9. mjesecu. Predsjednik kluba je Ivan Radošević, a tajnik kluba i trener je Nikola Grahovac.

Grad Gospić je uvijek podržavao klub pa tako i ovaj turnir i nadamo se još većem odazivu sljedeće godine, kako na turniru tako i u školi tenisa, rekao je Nikola Grahovac za LIKACLUB.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u