VijestiSport

FOTO U Gospiću se održava tenis turnir u organizaciji Teniskog kluba „Lika-Gospić“

Na zemljanim tenis terenima u Gospiću ovog vikenda se održava završni turnir u organizaciji Teniskog kluba „Lika – Gospić“.


Tenis je sport koji se u Gospiću igra više od 100 godina. U Gospiću je 21. srpnja 1900. godine osnovan teniski klub, prvi u Hrvatskoj, a u gospićkoj park šumi Jasikovac nalazilo se prvo tenisko igralište. Iako od tog terena danas nema ni ostatka,  tradicija igranja tenisa u Gospiću se očuvala sve do današnjih dana.

Tenis klub “Lika-Gospić” svake godine na kraju sezone organizira tradicionalni turnir u tenisu. Ove godine to je 10. turnir po redu, a broji oko 22 sudionika iz različitih gradova kao što su Otočac, Gospić, Zagreb, Opatija… Natjecatelji igraju pojedinačno i u parovima kroz 3 dana – petak, subotu i nedjelju. U slučaju da se izgubi u prvom kolu igra se i utješni turnir.

Tenis klub “Lika-Gospić” broji oko dvadeset članova, a imaju i školu tenisa koja sada uskoro kreće u 9. mjesecu. Predsjednik kluba je Ivan Radošević, a tajnik kluba i trener je Nikola Grahovac.

Grad Gospić je uvijek podržavao klub pa tako i ovaj turnir i nadamo se još većem odazivu sljedeće godine, kako na turniru tako i u školi tenisa, rekao je Nikola Grahovac za LIKACLUB.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close