VijestiScenaTurizam

FOTO U Gospiću otvorena 21. po redu tradicijska manifestacija „Jesen u Lici“

U srcu Gospića, na Trgu Stjepana Radića, danas je svečano otvorena 21. po redu tradicijska manifestacija  „Jesen u Lici“.


Sve do nedjelje 6. listopada u tri velika šatora na glavnom gospićkom trgu veliki broj izlagača iz cijele Hrvatske te Slovenije i Bosne i Hercegovine posjetiteljima će predstaviti svoje proizvode, tradiciju i običaje.

Na štandovima je izloženo mnoštvo prehrambenih proizvoda, rukotvorina, tradicijskih suvenira i drugih proizvoda OPG-ova, obrta i malih i srednjih poduzeća. Za vrijeme trajanja izložbe održavaju se i radionice na kojima posjetitelji mogu iz prve ruke vidjeti kako izgleda izrada tradicijskih proizvoda poput uporabnih proizvoda od gline te tokarenje i izrada suvenira od drveta.

Izložba je svečano otvorena u 10 sati, a nakon nastupa Puhačkog orkestra Grada Gospića i mažoretkinja Grada Gospića, pozdrav i dobrodošlicu u Gospić svim posjetiteljima, izlagačima i uzvanicima uputio je  gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

Osim što nam pokazuje rezultate rada naših privrednika, ova manifestacija je ostvarila i jedan drugi cilj: potaknuti mlade ljude da se počnu baviti poljoprivredom i pokazati da se od svojega rada mođe pristojno i dostojanstveno živjeti, rekao je Starčević.

U ime Ličko-senjske županije, glavnog organizatora ove izložbe, nazočnima se obratio župan Darko Milinović.

Danas slavimo 21. godinu Jeseni u Lici, 21. godinu ponosa i naših nastojanja da pokažemo djelić onoga što stvaraju naši vrijedni ljudi, kao i naši prijatelji izvan Like. Moram se zahvaliti pokroviteljstvu predsjednice RH i nekoliko Ministarstava Vlade RH. U organizaciji ove manifestacije sudjelovali su mnogi: Grad Gospić, Hrvatske šume, Turističke zajednice, ustanove… Bez sve te pomoći ova manifestacija ne bi bila ovoliko velika i kvalitetna. Svi su oni pomogli, ali se posebno valja zahvaliti našim vrijednim izlagačima i proizvođačima što su pred nas iznesli dio svojih proizvoda i umijeća, naglasio je Milinović.

Izložbu su zatim simbolično, nazdravljanjem domaćom rakijom šljivovicom otvorili gradonačelnik Karlo Starčević, župan Darko Milinović i izaslanik Predsjednice RH i Predsjednika Hrvatskog sabora Marijan Kustić. Blagoslov izlagačima i posjetiteljima uz riječi molitve udijelio je gospićki župnik Mario Vazgeč. Otvorenje izložbe svojim nastupom obogatio je Puhački orkestar Grada Gospića, a do kraja dana program je bio ispunjen nastupima ličkih KUD-ova i folklornih ansambala.

Pogledajte dio atmosfere s otvorenja u galeriji fotografija koju je snimio naš reporter!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close