Izdvojeno

FOTO U Gospiću obilježena 28. obljetnica Medačkog džepa

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić s izaslanstvima Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH nazočio je svečanom obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Medački džep u četvrtak, 9. rujna 2021. godine u Gospiću.


Svečanost je započela misnim slavljem za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Gospiću. Također, vijenci su položeni i u vojarni 9. gardijske brigade Vukovi u Gospiću te kod spomen-obilježja Velebitskim junacima u Rizvanuši.

 Foto: MORH/ F. Klen

Uz ministra obrane s izaslanstvima, svečanosti je nazočio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anita Pocrnić-Radošević, izaslanica ministra unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Darko Nekić, predstavnici Ličko-senjske županije i Grada Gospića, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.

Foto: MORH/ F. Klen

Prisjetivši se žrtve koju su podnijeli hrvatski branitelji, ministar Banožić kazao je kako je ovaj događaj prilika za izraziti potporu sudjelovanju hrvatskih branitelja u svim sferama društvenog života.

“I dan danas ste aktivni na mnogim poljima što i sam mogu posvjedočiti unutar Ministarstva obrane gdje pokazujete svoj interes za modernizaciju i opremanje Hrvatske vojske. U istome sudjeluje i Vlada Republike Hrvatske. Naši odnosi i komunikacija su izvrsni i vjerujem kako će se isto nastaviti i dalje”, rekao je Banožić i dodao kako vojno-redarstvena operacija Medački džep dokazuje svu zahtjevnost i težinu oslobađanja okupiranih područja.

Foto: MORH/ F. Klen

“S jasno završenom operacijom dali ste snagu svim ostalim hrvatskim braniteljima u drugim okupiranim dijelovima Hrvatske da imaju nadu kako će se i kod njih ta priča jasno završiti. Pokazali ste da je naša vojska formirana i snažna unatoč brojnijem neprijatelju. Upravo je u tim trenucima trebalo pronaći volju i hrabrost da se pribavi sve ono što je služilo za obranu naših domova”, ističe Banožić i naglašava važnost promicanja istine o Domovinskom ratu među mladim generacijama.

“Domovinski rat nikada ne smije biti podloga za politička djelovanja ili rasprave”, zaključuje ministar obrane.

Admiral Hranj u svom je obraćanju zahvalio svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u VRO Medački džep i istaknuo kako je naša zadaća trajno očuvanje uspomene na teška ratna vremena i žrtvu hrvatskih branitelja.
Foto: MORH/ F. Klen

“Ova operacija je primjer uspješno izvedene, besprijekorno vođene operacije koja je ostvarila sve svoje postavljene zadaće i ostat će zabilježena kao vrlo važna operacija u povijesti hrvatskog naroda i države. Ona je potvrdila da Hrvatska vojska izrasta u moćnu organizaciju, sposobnu i spremnu za izvršenje zadaća koje su pred njom stajale”, poruka je načelnika GS OSRH.

Foto: MORH/ F. Klen

Sudionik VRO Medački džep, umirovljeni brigadir Miodrag Hećimović u ovoj prigodi prisjetio se tijeka vojno-redarstvene operacije Medački džep i kazao kako je cijela operacija zbog načina planiranja i izvođenja te hrabrosti i odlučnosti samih sudionika, bila nezaustavljiva.

“Danas s ovoga mjesta sve skupa pozivam na zajedništvo. Da se više uvažavamo i puno više razgovaramo, da zajedno izgradimo bolju, pravedniju i prosperitetniju državu i društvo za naše mlade, da žrtva ne bi bila uzalud nego kao što sjaji naša pobjeda i Domovinski rat, tako da sjaji i kompletna država”, poručuje Hećimović.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close