VijestiScena

FOTO TA-DA! Mali festival bajke na Pelješcu

U sklopu aktivnosti šestomjesečnog projekta ”TA-DA! kreativnih radionica”, pod mentorstvom Tine Bikić, predsjednice Matice hrvatske Orebić, nastao je prvi festival posvećen bajkama -”TA-DA! Mali Festival Bajke”. U nedjelju 25.lipnja održana je i posljednja radionica u ovoj školskoj godini, na kojoj se najavljuju ”TA-DA!Kratkiši”– projekcije kratkih filmova polaznika radionica koji će biti predstavljeni u srpnju Orebićkoj publici.


Prvi TA-DA! Mali Festival Bajke održao se 19., 20. i 21. lipnja u dvorani Općine Orebić u organizaciji Matice hrvatske Orebić i Narodne knjižnice Orebić, te uz financijsku podršku Općine Orebić. TA-DA! Mali Festival Bajke posvećen je kreativnom stvaralaštvu, teatru, kreativnom pisanju i vizualnoj umjetnosti. Oko 40-tak djece imalo je priliku da budu tvorci, sudionici i umjetnička publika festivala, koji je nastao uz njihovu suoorganizaciju i učešće.

Polaznici TA-DA! Kreativnih radionica predstavili su likovne radove i tri nove predstave: ”Jastuci od tišine” (Tina Bikić), ”Ribar Palunko (Ivana Brlić Mažuranić) i ”Bajka o vratima” (Danijel Dragojević). Režija predstava pripala je voditeljici TA-DA! radionica Tini Bikić, dok su umjetnički suradnici na projektu bili: Nataša Tolj (Voditeljica Narodne knjižnice Orebić), Maja Suvaljko (scenografkinja), Antoslava Marinović (lutkarica, scenografkinja), Morana Raguž (scenografkinja), Martina Sršen (kostimografkinja).

Uz polaznike TA-DA! kreativnih radionica, publici su se predstavili i učenici Osnovne škole Orebić, Osnovne škole ”Petra Kanavelića” iz Korčule, Dječji vrtić Korčula, Osnovna škola Trpanj, Ritam Studio Pelješac i Plesna škola Trpanj.

Na TA-DA! Kolač Partiju torte su sponzorirali roditelji, prijatelji kao i vrhunske slastičarke Lucija Tomašić, Gabriela Vuković – Slastičarna Gabi/Sugar Spice, Antonia Jakir, Marija Antunović – Slastičarna Croccantino.

Mišljenja smo kako djeca trebaju stvarati običaje koje oni najbolje razumiju, običaje koji slave znanje, maštovitost, kreativnost i igru. Ovakav primjer igre i ideje koju su sami smislili, čini ih inovatorima sutrašnjice. Ovo je naš prvi festival koji već sada živi u budućnosti. Pridružite nam se i sljedeće godine!, poručuju organizatori

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close